Johs. Poulsen med klart signal til partifæller på Borgen: Ingen vej uden om en kommission

19. november 2020, 12.02

Johs. Poulsen opfordrer sine partifæller på Borgen til at kræve en kommissionsundersøgelse af minkskandalen. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Minkskandalen er ikke blevet afsluttet med fødevareminister Mogens Jensens (S) afgang. Så meget ligger fast.

På Christiansborg diskuteres det nu i hvilket omfang, skandalen skal undersøges videre. En samlet blå blok taler for en decideret undersøgelseskommission, mens SF og Enhedslisten vil være tilfredse med en uvildig advokatundersøgelse. Dermed ligger bolden hos Radikale Venstre. Det er man selvfølgelig klar over internt i partiet, hvor grundlovsordfører Jens Rohde har talt for en såkaldt granskningsundersøgelse, der skal afdække behovet for en egentlig undersøgelseskommission.

I det radikale bagland i Herning er meldingen mere klar.

Her mener Johs. Poulsen, at partiet bør stå fast på en kommissionsundersøgelse.

- Hvis der fortsat skal være en smule troværdighed omkring Folketinget og ikke mindst om vores parti, ser jeg ikke nogen vej udenom en uvildig kommissionsundersøgelse af mink-forløbet, skriver han på Facebook.

- Så må undersøgelsens konklusion vise om der er grundlag for mistillid til statsministeren og regeringen, om sagen kan afsluttes med en næse i en eller anden størrelsesorden, eller om der er plausible undskyldninger for den rædselsfulde håndtering med lovbrud, løgne, ulovlige ordrer hos politiet, fortielser, etc, lyder det fra det mangeårige radikale byrådsmedlem fra Herning.