Glem det: Vi kan ikke være objektive

Ifølge Herning-lektor Ole Lauridsen kan viden om hjernen bruges til at blive en bedre leder og formidler

9. juni 2019, 13.57

Lektor Ole Lauridsen gav under et foredrag i denne uge en stribe tips til, hvordan man sikrer, at folk bedst husker og lagrer de beskeder, man giver som eksempelvis underviser og leder. Et af de basale råd lød: Hjerner lærer ved gentagelser. Foto: Adobe Stock

Ledelse Der var dømt hjerneforskning i komprimeret form, da lektor fra Aarhus Universitet i Herning, Ole Lauridsen, i denne uge holdt oplæg i foredragsrækken Tidlig Tirsdag i Mediehuset Herning Folkeblad.

Formålet var at give de fremmødte erhvervsfolk et indblik i, hvordan viden om hjernen kan bruges aktivt ude i virksomhederne. Ole Lauridsen har skrevet bogen »Hjernen og læring«, og et af hans budskaber var, at man også som erhvervsleder er nødt til at have øje for, at al information bliver tolket subjektivt af medarbejderne.

Man kan dermed ikke give en samlet besked og forvente, at alle modtager budskabet ens. Som leder kan man tro, at man fortæller en positiv nyhed til et møde, men det bliver tværtimod opfattet negativt af flere af de fremmødte.

- Hele læreprocessen er styret af følelser. Det er følelserne der bestemmer, hvad vi sanser, og det er følelserne, der bestemmer, hvor godt vi lagrer tingene og i hvilken ånd, vi lagrer tingene, forklarede Ole Lauridsen.

Mavefornemmelsen styrer...