Glem det: Vi kan ikke være objektive

Ifølge Herning-lektor Ole Lauridsen kan viden om hjernen bruges til at blive en bedre leder og formidler

Udgivet:09. juni 2019, 13.57

Læsetid:3 minutter

Ledelse Der var dømt hjerneforskning i komprimeret form, da lektor fra Aarhus Universitet i Herning, Ole Lauridsen, i denne uge holdt oplæg i foredragsrækken Tidlig Tirsdag i Mediehuset Herning Folkeblad.

Formålet var at give de fremmødte erhvervsfolk et indblik i, hvordan viden om hjernen kan bruges aktivt ude i virksomhederne. Ole Lauridsen har skrevet bogen »Hjernen og læring«, og et af hans budskaber var, at man også som erhvervsleder er nødt til at have øje for, at al information bliver tolket subjektivt af medarbejderne.

Man kan dermed ikke give en samlet besked og forvente, at alle modtager budskabet ens. Som leder kan man tro, at man fortæller en positiv nyhed til et møde, men det bliver tværtimod opfattet negativt af flere af de fremmødte.

- Hele læreprocessen er styret af følelser. Det er følelserne der bestemmer, hvad vi sanser, og det er følelserne, der bestemmer, hvor godt vi lagrer tingene og i hvilken ånd, vi lagrer tingene, forklarede Ole Lauridsen.

Mavefornemmelsen styrer...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind