Brolæggere slutter ringen efter 22 år

To lokale brolæggere lægger lige nu sten i Østergade - ligesom de to gjorde for 22 år siden

Udgivet:27. december 2014, 16.06

Læsetid:3 minutter

22 år senere er stenene nogle andre, men det er stadig Jørn Andersen (t.h.) og Mads Pedersen, der sørger for, at stenene i Østergade ligger rigtigt. Foto: Tom Laursen

9 år siden

Artiklen er bragt første gang 4. april

Brolæggere I 1992 etablerede den dengang 22-årige Jørn Andersen brolæggerfirmaet J.A. Brolægning i Herning.

I firmaets begyndelse havde han en enkelt ansat, og deres allerførste opgave var at brolægge den nye gågade i Østergade.

 

- Det bliver mere og mere brugt med brolægning. Tit giver en brolagt gade mere atmosfære, sagde Jørn Andersen dengang til Herning Folkeblad, som bragte en artikel og et billede af arbejdet i gågaden.

 

I dag er gågaden jo som bekendt igen ved at blive brolagt.

Og ikke alene er det igen J.A. Brolægning, der lægger stenene. De samme to mænd, der lagde stenene og førte hammeren for 22 år siden, er rent faktisk i dag med til at udføre arbejdet igen, nemlig Jørn Andersen og hans første ansatte Mads Pedersen.

 

Firmaet vokset

- Jamen, det er da dejligt at sidde her igen, siger Jørn Andersen med et smil, da Folkebladet møder ham på hjørnet af Østergade og Nørregade, hvor det store puslespil med et lægge de store granitfliser og de små flækkere lige nu er i gang.

 

Siden begyndelsen for 22 år siden er J.A. Brolægning også vokset betydeligt.

I dag er der syv ansatte og en elev i firmaet, som både står bag brolægningen foran DGI Huset Herning og ved Herning Kirke.

 

- Ja, vi har faktisk aldrig haft en stille periode i hele firmaets tid, siger Jørn Andersen.

Så da den nyslåede firma-ejer for 22 år siden fortalte Herning Folkeblad, at han regnede med, at de ville få noget at lave, selvom byggeriet var i krise, må han jo heldigvis siges at have haft ganske ret.

Jørn Andersen (t.h.) og Mads Pedersen var henholdsvis 22 og 23 år, da de sidste gang stod for brolægningen i Østergade, og firmaet J.A. Brolægning var splinternyt. Her ses de to brolæggere på hjørnet af Østergade og Nørregade. Billedet blev trykt i Herning Folkeblad 26. september 1992. Foto: Nils Lund