Alt optaget i Aulum!

Udgivet:24. januar 2023, 12.04

Læsetid:2 minutter

Jens Kristian Mølby Nielsen. Foto: PR-foto

Af Jens Kristian Mølby Jensen. Ommosevej 4 Hodsager

ÆLDRE Allerede nu, inden Kastaniegården Plejecenterer er lukket, bliver folk i Aulum henvist til plejehjem i Sunds og nogen endnu længere væk! Jeg er blevet kontaktet af to familier de seneste dage!

1. december lovede områdechef for ældreplejen i Herning Kommune, at alle beboere på Kastaniegården kan blive boende så længe de lever - og ønsker det! Men, allerede her, inden den officielle beslutning om at lukke hjemmet, er det blevet umuligt at få plads. Altså er lukningen allerede effektueret! Det, mener jeg, er i strid med offentlig forvaltningslovgivning!

Men lige meget hvad - det er fremtiden for os, der bliver gamle i Aulum de kommende år, det gælder.

Op mod 1000 mennesker har tilkendegivet deres utilfredshed med den politiske misforståelse. 800 underskrifter og 250 til protestmarch.

Man siger, at vi ikke skal kalde det for dumt at lukke 16 plejeboliger i Aulum. Men når der allerede på forhånd er alt optaget, og der de kommende år skal der bygges mere end 90 nye plejeboliger i Herning, så er det da dumt at lukke et velfungerende plejehjem i Aulum!

Der står på nuværende tidspunkt cirka 750 millioner kroner på kontoen i Herning Kommune! De seneste år har man, med krumspring og meget dårligt held, forsøgt at placere disse penge for at undgå negative renter. Nu står vi til at miste 140 millioner kroner af vores surt tjente skattekroner. Hvorfor ikke bruge bare 35 millioner på de allermest sårbare og de ældre?

Ja, der har været en ubalance i økonomien; det har vi jo alle selv oplevet i vores privatøkonomi.

Sælger vi vores bil? Og kyler vi komfuret ud, fordi benzin og el stiger i et par måneder? Nej! Og slet ikke, hvis vi er afhængige af bilen - og har penge på kontoen. I Herning Kommune har vi pengene til denne ekstraordinær dyre tid - og personlig pleje, rengøring, klippekort og lokale plejeboliger er helt nødvendige for livet og værdigheden!

Så kære politikere. Vis ansvar tirsdag aften og genoptag budgettet for 2023. Tak.

Læs også
Stor respekt for kampen om bevarelse af Kastaniegården i Aulum Stor respekt for kampen om bevarelse af Kastaniegården i Aulum
Læs også:
Stor respekt for kampen om bevarelse af Kastaniegården i Aulum
Læs også
<span>Vil mødes foran rådhuset:</span> Organisationer går sammen i sidste opråb om sparerunde på ældre og handicappede <span>Vil mødes foran rådhuset:</span> Organisationer går sammen i sidste opråb om sparerunde på ældre og handicappede
Læs også:
Vil mødes foran rådhuset: Organisationer går sammen i sidste opråb om sparerunde på ældre og handicappede

Indlæser debat