Multisti rykker et skridt nærmere

Trafiksikkerheden ved Bording har fået et mærkbart tilskud i budgetforliget

Udgivet:29. september 2020, 13.01

Læsetid:2 minutter

I budgetforliget har politikerne fundet 800.000 kroner som et ekstra tilskud til »Multistilauget - Bording Sogn«, der arbejder på at skabe en trafiksikker forbindelse for løbere, forgængere og cyklister mellem Bording Kirkeby og stationsbyen Bording. - Vi er nu tættere på målet end nogensinde, siger Martin Skøtt, der er formand for stilavet. Foto: Tom Laursen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

3 år siden

BORDING - Vi er nu tættere på målet end nogensinde.

Det siger Martin Skøtt, formand for foreningen »Multistilauget - Bording Sogn«, som reaktion på, at der i det nyligt indgåede budgetforlig for den kommunale økonomi i 2021 er afsat 800.000 kroner til multistien.

Projektet handler kort fortalt om at give de bløde trafikanter en sikker forbindelse mellem Bording Kirkeby og stationsbyen Bording.

På længere sigt er det drømmen at skabe en ekstra sti-etape, der fortsætter til Hestlund Efterskole.

Den første etape mellem kirkebyen og stationsbyen er på cirka 2,5 kilometer og vil koste to millioner kroner.

Dobbelt op på tilskud

De nye 800.000 kroner kommer oven i et tilsvarende beløb, som Teknik og Miljøudvalget bevilgede tilbage i 2016.

Pengene står stadig ubrugte, da multistilavet i mellemtiden har kæmpet for at skaffe ekstra finansiering gennem fonde.

- Vi fordobler beløbet, så multistilavet i alt har fået 1,6 millioner kroner i det håb, at de kan komme i gang og få det sidste løst. Der gøres en ihærdig indsats med lodsejere og med frivillige, og det anerkender vi på denne måde, siger Henrik Engedahl, der er formand for Teknik og Miljøudvalget - og som medlem af Venstre også er en del af budgetforliget.

Kan ikke dække hele udgiften

Til spørgsmålet om, hvorfor kommunen ikke går ind og dækker hele prisen på multistien, lyder forklaringen:

- Det handler om prioritering. Der er mange ønsker, vi i byrådet skal tage hensyn til. Men vi har også i budgetforliget afsat to millioner kroner om året i både 2022 og 2023 til en cykelstipulje. Når vi kommer dertil, skal vi drøfte, hvor de penge bruges bedst. Så skal de forskellige muligheder i hele kommunen vurderes efter behov, trafiksikkerhed, skoleveje og mange flere faktorer.

Skal overveje næste skridt

Martin Skøtt kan ikke på vegne af multistilavet give en dato for, hvornår første spadestik tages. Der mangler jo stadig 400.000 kroner.

- Vi er meget glade for det nye tilskud, og det giver fornyet optimisme til at søge de sidste penge fra diverse fonde. Der er bestyrelsesmøde i begyndelsen af oktober, og der skal vi finde ud af, hvad næste skridt skal være, siger Martin Skøtt.