Fæl dansk skuffelse i EM-bronzekamp: Jeg er voldsomt ked af det

De danske kvinder afsluttede EM på hjemmebane med en blodfattig præstation og et skuffende nederlag mod kroatisk sensationshold

Udgivet:20. december 2020, 16.58

Læsetid:3 minutter

Sandra Toft blev kåret til EM-turneringens bedste målvogter, men i bronzekampen ramte også den 31-årige keeper en offday. Hun havde bare tre redninger, men problemerne var ligeså store i modsatte ende af banen. Danmark scorede bare 19 mål. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

2 år siden

HÅNDBOLD Der var ikke meget, der fungerede på vanligt niveau, da de danske håndboldkvinder søndag eftermiddag tabte bronzekampen ved EM i Danmark.

Kroatien vandt 25-19 efter 11-11 ved pausen i Jyske Bank Boxen.

Midt i anden halvleg stod der 18-18 på måltavlen. Men der gik det danske angrebsspil fra halvskidt til rædselsfuldt. De danske spillere scorede ikke et eneste mål i et kvarter!

I den periode rykkede kroaterne fra 18-18 til 25-18.

- Jeg er voldsomt ked af det. Jeg har helt ondt i maven, siger den danske landstræner Jesper Jensen til TV2 kort efter slutsirenen.

- Ros til kroaterne for at spille kampen på deres præmisser. Det gør de fint.

- Vi kom bagud 0-3 og gik til 7-4, hvor vi havde en masse fine chancer til at trække fra. Havde vi gjort det, kunne vi lige så godt have vundet kampen med 10, selv om det lyder lidt mærkeligt at sige, når man lige har tabt med seks, vurderer den danske landstræner.

Landstræner kritiserer dommerne

Ved samme lejlighed langer han ud efter de to dommere fra Montenegro.

- Det ligner noget, vi så i håndbolden for 10 år siden. De går rundt og taler med deres spillere på Balkan-sprog. Jeg synes, de får straffe og frikast på små ting, mens vi kommer på kant og får ikke noget. Jeg ved godt, at det lyder lidt hult, når man lige har tabt med seks mål. Men det var frustrerende, fastslår Jesper Jensen.

Det er første gang, Kroatien vinder medalje ved et internationalt mesterskab for håndboldkvinder. Ved de seneste to EM-slutrunder er Kroatien blevet nummer 16 ud af 16 hold begge gange.

Men ved EM i Danmark har Kroatien overrasket adskillige hold og slået blandt andre Tyskland, Holland, Ungarn og Rumænien på vejen til bronzemedaljerne.

Toft: Har svært ved at forstå det kunne gå så galt

Alligevel blev danskerne anset som klare favoritter af eksperter og bookmakere før bronzekampen i Jyske Bank Boxen. Men forventningspresset endte måske med at tynge de danske spillere, der ellers har været en positiv overraskelse under EM.

Det danske spil haltede i begge ender af banen. Forsvaret, som har været danskernes store styrke, havde problemer med Kroatiens ofte meget lange angreb, og Sandra Toft havde bare tre redninger i de 40 minutter, hun fik på banen.

- Jeg har det af lort til. Jeg har megaondt i maven. Jeg har lidt svært ved at forstå, hvordan det kunne gå så galt.

- Vi sluttede første halvleg meget mærkeligt. Det er meget kliche-agtigt, men jeg følte ikke den rigtige tænding på holdet. Og så rammer vi jo den der lange scoringspause i anden halvleg, siger Sandra Toft, der blev kåret til hele EM-turneringens bedste målvogter.

Fjerdepladsen er dog trods alt en vis oprejsning for det danske landshold efter sidste års niendeplads ved VM i Japan og ottendepladsen ved EM i Frankrig for to år siden.

Næste medaljechance for de danske landsholdsspillere er VM i Spanien om et år.

Læs også
<span>HIH-træner trods bronzeskuffelsen:</span> Fremtiden ser lovende ud <span>HIH-træner trods bronzeskuffelsen:</span> Fremtiden ser lovende ud
Læs også:
HIH-træner trods bronzeskuffelsen: Fremtiden ser lovende ud