Giver ansatte fri med fuld løn: Mere Bestseller-hjælp til Ukraine

Hjælpen strømmer ind fra store danske virksomheder. Bestseller ansatte kan tage fri med fuld løn, hvis de vil hjælpe

Udgivet:03. marts 2022, 09.41

Læsetid:2 minutter

Bestseller har besluttet at stoppe koncernens salg af varer i Rusland. Foto: PR-foto

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

NØDHJÆLP Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen meddelte i går, at hans holdingselskab Heartland har doneret 100 millioner kroner til nødhjælpsorganisationer i Ukraine.

- Selvom vores bidrag blot er et ydmygt forsøg på at hjælpe og støtte, hvor vi kan, håber vi, at den samlede donation - over tid - vil gøre en forskel. Vores solidaritet og vores sammenhold har aldrig været vigtigere, ligesom vores værdier forpligter os til at handle, lød det fra Bestseller-direktøren.

Læs også
<span>Krigen i Ukraine:</span> 100 millioner kroner fra Bestseller <span>Krigen i Ukraine:</span> 100 millioner kroner fra Bestseller
Læs også:
Krigen i Ukraine: 100 millioner kroner fra Bestseller

Hjælpen stoppede ikke her. På Linkedin har Bestseller nemlig annonceret, at deres ansatte kan tage fri med fuld løn, hvis de vil hjælpe ukrainerne.

– Vi tilbyder medarbejdere at tage fri, enten fordi de er påvirkede af krigen, har nogen de gerne vil hjælpe eller kan hjælpe sig selv. Vi skal nok sørge for, at de får løn, selv om de ikke møder ind på arbejde de dage, siger Kasper Reggelsen, der er kommunikationschef i Bestseller, til Finans.

Udmeldingen gælder ikke kun for de ansatte i Polen og Ukraine, men i alle lande hvor Bestseller har ansatte.

Stopper salg i Rusland

Læs også
<span>Erhvervsrådet klar med hjælp:</span> Mange midtjyske firmaer er ramt af krigen i Ukraine <span>Erhvervsrådet klar med hjælp:</span> Mange midtjyske firmaer er ramt af krigen i Ukraine
Læs også:
Erhvervsrådet klar med hjælp: Mange midtjyske firmaer er ramt af krigen i Ukraine

I samme opslag oplyser modetøjsvirksomheden også, at de har stoppet salg af deres varer i Rusland.

Mange andre firmaer følger trop. Lego - gennem Lego Fonden, Lego Koncernen og Ole Kirks Fond - har sendt 110 millioner kroner af sted for at støtte Ukraines befolkning.

Novo Nordisk Fonden har doneret 55 millioner kroner, mens Lundbeck har sendt 10 millioner kroner af sted. Også høreapparatsgiganten GN har bidraget med knap 7 millioner kroner, mens smykkeselskabet Pandora har doneret omkring 6,5 millioner kroner.

Ørsted har, ifølge en udtalelse fra adm. direktør Mads Nipper, forpligtet sig til at »yde et økonomisk bidrag« til Unicef, ligesom Robert Mærsk Uggla, adm. direktør i A. P. Møller Holding, onsdag på Linkedin fortalte, at A. P.

Møller Fonden har lagt en »betydelig« donation hos Røde Kors.

Salling Group har ligeledes sendt 500.000 kroner af sted, ligesom dagligvarekoncernen har doneret varer for samme beløb.