Kor og blæsere satte nyt kirkeår i gang med fuld musik

80 tilhørere var i Engesvang Kirke første søndag i advent

Udgivet:03. december 2019, 10.38

Læsetid:1 minut

Engesvang Musikforenings kor Ekko gav koncert i søndags. Foto: Privatfoto

ENGESVANG »Som en ubrudt kæde fra den første julenat«.

Sådan lyder en strofe i en julesalme med sambarytmer. Den har Engesvang Musikforenings kor, Ekko, haft på repertoiret i mere end 20 år, og den var derfor også med, da koret søndag eftermiddag sammen med brassbandet Sejs Blæserne gav adventskoncert i Engesvang Kirke.

Det var tydeligt, at det for mange af de godt 80 tilhørere var et kært genhør, og der blev sunget godt med på omkvædet.

Særligt for kor og brassband

Koncerten havde to afdelinger, hvor koret sang sammen med blæserne. Det omfattede blandt andet en anden salme, der har været med i advents- og julekoncerter i Engesvang i utallige år, nemlig »Dejlig er Jorden« i et arrangement, der oprindeligt er lavet for orgel og kor, men i Engesvang er det tillempet til kor og brassband.

Kor og brassband sang og spillede også Michael Bojsens julesalme for kor »Luk julefreden ind«. Her havde Sejs Blæsernes orkesterleder, Jan Nørgaard, også lavet et arrangement for kor og brassband.

Sejs Blæserne spillede tre numre for sig selv, blandt andet et lidt større værk, »Origon« af Jacob de Haan.

Ekko havde fire selvstændige numre, heriblandt »Panis Angelicus«, der er en middelalderlig tekst sat i musik af Cesar Franck i 1872. Der var også »En stjerne skinner i natt«, som er skrevet af Oslo Gospel Choirs mangeårige leder, Tore Aaes, og som er blevet en verdenssucces, skønt den egentlig kun udkom, fordi man i forbindelse med produceringen af en plade havde en lille plads tilbage inderst på pladen.

Ni læsninger

Også næste søndag bliver der musik i Engesvang Kirke. En gudstjeneste 8. december er udformet efter den engelske tradition med ni læsninger.

Gennem vekselvirkning mellem bibeltekster og sang og musik får man en genfortælling af Jesu liv. Der er oplæsning ved lægfolk, og kirkens gudstjenestekor medvirker med flere nye salmer.