Herning lander nyt og kæmpestort VM

Det internationale rideforbund, FEI, tildelte lørdag aften værtskabet for VM i springning, dressur, paradressur og voltigering i 2022 til Danmark og Herning

16. november 2019, 17.43

Tilbage i 2013, hvor billedet her stammer fra, var Herning vært for EM i ridning. Foto: Flemming Hansen

RIDNING VM i dressur, paradressur, voltigering og springning i 2022 bliver det største internationale ridesportsmesterskab i Danmark nogensinde.

Der er allerede nu lagt op til, at de to uger, som mesterskabet strækker sig over, bliver en fest med hesten i centrum. Sådan lyder ordene i en pressemeddelelse fra Herning Kommune.

VM’et, der skal afvikles på MCH’s faciliteter, bliver én af de hidtil største sportevents i Herning Kommune, og borgmester Lars Krarup (V) er ovenud glad for det internationale rideforbunds, FEI’s, beslutning.

- Oven på denne nyhed er det er svært af få hænderne ned. Med et VM i flere olympiske discipliner kan vi forvente os sport i verdensklasse og rigtig mange besøgende i både Herning og hele regionen i august 2022. Det er nok en anden type fans end til for eksempel VM i Ishockey, men der vil komme mange af dem, siger han i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi er en by, der godt kan lide at have gæster, og vi er allerede centrum for en af de store hestesportsevents i Danmark med flere end 100.000 årlige gæster. Med et VM bygger vi nu oven på de gode erfaringer med at være vært for blandt andet EM i 2013 og den årlige World Cup Herning. Vi glæder os til, at hesteinteresserede i hele verden vil se mod Herning i 2022, og ser frem til samarbejdet med Dansk Rideforbund, Sport Event Denmark, MCH og VM-selskabet.

Det olympiske program

Det er den fjerde sportsgren på det olympiske program, som Herning nu bliver VM-vært for. Tidligere har byen også været vært for VM i brydning i 2009, VM i håndbold for kvinder i 2015 og VM i håndbold for mænd i 2019 og 1978 samt VM i ishockey i 2018.

I alle de foregående tilfælde har faciliteter og medarbejdere hos MCH været en afgørende faktor for, at der var tale om succesfulde VM-arrangementer. Hos MCH ser administrerende direktør Georg Sørensen også frem til at danne rammen om det store arrangement.

- Jeg vil gerne lykønske dansk idræt og dansk ridesport med endnu et stort mesterskab i Danmark - og rette en varm tak til Dansk Ride Forbund, Herning Kommune, Sport Event Denmark, Dansk Varmblod og Equitour Aalborg for stærkt initiativ, vedholdenhed og godt partnerskab, siger Georg Sørensen i pressemeddelelsen og glæder sig over udsigten til et glædeligt gensyn med de mange heste-elskere.

- Vi har en 40 år lang historik med hestearrangementer i verdensklasse i MCH, og det betyder meget for os, at vi nu får endnu en mulighed for at byde deltagere, presse og publikum fra hele Danmark og udlandet velkommen til MCH, og vi glæder os til, i et spændende og stærkt samarbejde, at skabe rammerne om endnu et verdensmesterskab, tilføjer Georg Sørensen.

- Man skal tænke stort

Hos Dansk Ride Forbund er formand Ulf Helgstrand også begejstret.

- Man skal tænke stort, ellers opnår man aldrig store ting. Tænk, hvad det betyder for dansk ridesport, at vi i 2022 skal have den allerstørste sportsbegivenhed på dansk grund. Værdien taler for sig selv, og vi er virkelig glade for den store mulighed, det er. Tak til Sport Event Denmark, Herning Kommune, Casper Cassøe og Jens Trabjerg for formidabelt samarbejde i hele forløbet - vi glæder os til at komme i gang, siger Ulf Helgstrand i pressemeddelelsen.

Her ses en foreløbig skitse af event-området set ovenfra. Dog skal det bemærkes, at illustrationen ikke nødvendigvis er identisk med den endelige fordeling af funktionerne. Illustration: Herning Kommune og MCH