»Banket på døren« - lyttetur

14. september 2021, 12.16

Johs Østergård. Foto: PR-foto

TIPS Jeg har i den seneste tid været på lyttetur i store dele af Gullestrup og Tjørring og fik lejlighed til at få en snak med mange om, hvad der optager dem op til kommunevalget 16. november 2021.

Det har været en positiv oplevelse, og jeg er blevet taget godt imod. Folk har været meget overrasket over, at jeg har taget mig tid til den direkte dialog. Dem som ikke var hjemme, eller jeg ikke fik kontakt med, fik en »hilsen« fra mig i postkassen.

Det jeg har »lyttet« mig frem til er, at både børnefamilierne og seniorer/ældre er meget godt tilfreds med at bo, leve og arbejde i kommunen. Det skyldes blandt andet gode institutions- og skoleforhold for børn og unge, og for ældre gode aktivitetstilbud i den lokale idrætsforening og på Fuglsang Sø med videre. Derudover betyder både vores fantastiske natur og gode kultur-, fritids- og sportstilbud meget.

Men helt overordnet ser børnefamilierne frem til indførelse af minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver fra 2024.

På skole og i ældreplejen er der stor tilfredshed med, at kommunen nu modtager 75 millioner kroner i bloktilskud fra staten til flere »varme hænder« på social- og sundhedsområdet og til ansættelse af flere folkeskolelærer.

I Gullestrup er der fokus på at få etableret en købmandsforretning i nærområdet, samt ønske om byggemodning af flere byggegrunde.

I Tjørring er det primært renovering og udbygning af Nordvest Hallen, samt et håb om »et løft« af Tjørring Hovedgade, der er højt på dagsordenen. Derudover har jeg begge steder fået mange andre gode »værdifulde tips med i rygsækken« til senere brug, hvis jeg går hele vejen.

I begge byer er man både glad og stolt over områdets udvikling og ser frem til at iagttage og blive den del af de mange nye projekter, der vil blive igangsat de kommende år.

Det er min opfattelse, at rigtig mange ser Herning Kommune som en veldrevet, velfungerende, modig kommune, og ikke bare »en kedelig gennemsnitskommune«.

Med ståsted i det, jeg har lyttet til og drøftet med borgerne i Tjørring og Gullestrup, samt Venstres valgoplæg til KV21, giver det mig et godt afsæt til at være med til at udvikle Herning Kommune, herunder lokalområdet Tjørring-Gullestrup, i et stærkt fællesskab mellem erhvervsliv og borgerne med fokus på stabilitet og samarbejde.

Hvis det lyder rigtigt for dig, så har jeg brug for din opbakning 16. november 2021. Det handler om at tro på den, du stemmer på.

Indlæser debat...