Skarpe knive på nettet

Udgivet:05. december 2020, 09.51

Læsetid:1 minut

Skærsliberen - her i skikkelse af Jørgen Andersen - er blevet digital, og han rykker ud, når der er bud efter ham. Foto: Privatfoto

2 år siden

IKAST Nyt online koncept med lokal forankring er kommet til Ikast, Bording og Engesvang, og skal sikre skarpe knive i alle de små hjem især op til jul. Den nye platform Skærsliberen.dk har teamet op med lokale midtjyske kræfter for at tilbyde en kompetent knivsliber bragt lige til hoveddøren.

Skærsliberen.dk er et forholdsvis nyt koncept, der skal løse et problem, der findes i alle hustande og køkkener i Danmark, nemlig slibning af knive. Platformen får lokale skærslibere koblet op til at servicere netop deres område. Nu er turen kommet til Ikast og omegn, hvor den lokale Jørgen Andersen, har koblet sig på.

- Alle restaurationer, industrikøkkener og private hjem og har jo mindst et par knive liggende der trænger til en kærlig hånd, men de fleste ved ikke, hvor de skal gå hen for at få dem slebet. At være skærsliber er jo et gammelt nobelt hverv, som dog har fået et lidt blakket ry igennem de seneste 50 år. Det vil vi gerne støve af, og være med til at forfriske. Ydermere er det jo meget oppe i tiden at få alt muligt bragt hjem, blandt andet måltidskasser. Derudover er genbrug og miljø jo det helt store emne for tiden, så hvorfor ikke få slebet knivene i stedet for at smide ud og købe nye? siger partner i Skærsliberen.dk Jesper Lajer.

Også i Kragelund uden for Engesvang er der fundet en lokal partner, nemlig den pensionerede slagter Jørgen Andersen.

- Jeg har mere end 25 års erfaring som udlært slagter. I min tid som slagter har jeg altid stået for slibning af egne knive og flækøkser. Endvidere har jeg arbejdet på kreaturslagteri, hvor vi også selv skulle holde vores knive, siger Jørgen Andersen.