Professor i nyreproblemer

Hospitalsenheden Vest får ny professor med fokus på forskning i sammenhænge mellem de store folkesygdomme og nyreproblemer. Og han glæder sig til bedre muligheder, når det nye hospital i Gødstrup tages i brug

13. september 2021, 12.05

15. september tiltræder Jesper Nørgaard Bech stillingen som klinisk professor - men selv om titlen er ny, har han allerede 15 år på bagen med behandling af og forskning i nyresygdomme på Hospitalsenheden Vest. Foto: Søren Braad Andersen/Region Miodtjylland

PROFESSORAT Jesper Nørgaard Bech er ny klinisk professor ved Universitetsklinikken for Nyresygdomme og Blodtryksforhøjelse, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest og Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

De seneste 15 år har Jesper Nørgaard Bech været overlæge på Medicinsk Afdeling - heraf de seneste 5 år som leder af Universitetsklinikken for Nyresygdomme og Blodtryksforhøjelse. Så selvom titlen er ny, er forskningsområdet det langt fra, når han 15. september tiltræder sin nye stilling som klinisk professor.

- Generelt kan man sige, at jeg forsker bredt i de store folkesygdomme som forhøjet blodtryk, diabetes og forstyrrelser i væske- og saltbalancen. Jeg undersøger deres betydning for udvikling af nyreproblemer, og hvordan nyreproblemer kan forebygges og behandles, fortæller Jesper Nørgaard Bech i en pressemeddelse fra Region Midtjylland.

- Professoratet betyder ikke, at jeg kommer til at ændre forskningsområde, men det giver bedre muligheder for funding og vil formentlig også styrke vores status som troværdig samarbejdspartner i kliniske forskningsprojekter nationalt og internationalt, siger han videre.

Ser frem til Gødstrup

Med seks ph.d. studerende, to postdoc, seniorforskere samt bioanalytikere og projektsygeplejersker er der et stærkt fundament at bygge på, når den nyudnævnte professor kigger i krystalkuglen, og hans ambition er at styrke positionen som et livligt forskningscenter med tætte samarbejdsbånd, blandt andet til Nyremedicin, Aarhus Universitetshospital.

- Og nok så vigtigt er det, at flytningen til Regionshospitalet Gødstrup efter årsskiftet kommer til at forbedre vores faciliteter og ikke mindst samarbejdsmuligheder, hvilket i høj grad kommer til at understøtte forskningsprojekter på tværs af specialer og fagligheder. Det ser jeg med stor optimisme frem til, siger Jesper Nørgaard Bech.

Indlæser debat...