Dyhr tog talenternes største pris

Nikolas Dyhr blev kåret til årets akademispiller. Også Gustav Isaksen, Oliver Sørensen og Victor Lind blev hædret

13. juli 2020, 08.53

Nikolas Dyhr afsluttede sin ungdomstid som årets akademispiller. Venstrebacken har allerede spillet 15 kampe for klubbens Superligahold. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD Nikolas Dyhr får sit navn indgraveret på den største pokal i FC Midtjyllands trofæskab. Den energiske venstreback er nemlig blevet kåret til årets akademispiller - en pris som i FCM fejres med en pokal, der er væsentligt større end Champions League-trofæet.

Prisen blev overrakt i forbindelse med akademiets sæsonafslutning.

- Han er en spiller, der har gennemgået en fremragende udvikling og nu er en fast del af Superligatruppen. Han er teknisk velfunderet, hurtig i tanke og handling og dygtig i en-mod-en-situationerne, hvad enten det er i den offensive eller defensive del af spillet, siger akademichef Flemming Broe til klubbens hjemmeside.

Nikolas Dyhr har i sit sidste år på akademiet trænet fast med Superligatruppen og fået 15 kampe for klubbens førstehold.

Den store pokal gik sidste år til Nicolas Madsen, og gennem tiderne er den også blevet løftet af spillere som Simon Kjær, Erik Sviatchenko, Pione Sisto, Mikkel Duelund og Rasmus Nissen Kristensen.

Akademiets næstfornemmeste pris gik til Gustav Isaksen. Den 19-årige kantspiller har - ligesom jævnaldrende Dyhr - fået sit gennembrud på Superligaholdet i løbet af sit sidste år som ungdomsspiller. Han blev kåret til årets udviklingsspiller.

- Isaksen er en spiller, der er meget driblestærk og kampafgørende - både i form af mål og oplæg. Han er udfordrende i sit spil og er i stand til at lave det uventede, siger Flemming Broe.

Prisen som årets U19-spiller gik til Oliver Sørensen, der som årgang 2002 har en sæson mere som ungdomsspiller, men efter planen skal træne fast med Superliga-truppen i næste sæson. Han fik for nylig debut i udekampen mod FC København.

- Oliver er en felt-til-felt-spiller, der har et stort løbepensum og tager mange højintense løb under kampene - egenskaber han kombinerer med at være en dygtig spilfordeler, roser akademichefen.

Tre lokale topscorere

Årets U17-spiller blev kantspilleren Victor Lind.

- Victor er en kantspiller, der er god i de direkte dueller og tillige afslutter godt med begge ben. I sit spil har han de klassiske FCM-dyder, det vil sige energi, aggressivitet og et stærkt drive mod hele tiden at forbedre sig, siger U17-træner Claus Therkildsen.

Klubben kunne også uddele hele tre topscorerpriser. Valdemar Byskov Andreasen blev nemlig topscorer i den landsdækkende U15-række, Mikkel Tønnesen blev topscorer i U17 Ligaen, og Mads Kristian Hansen blev topscorer i U19 Ligaen.

Alle tre har rødder i klubber fra nærområdet. Valdemar Byskov Andreasen har en fortid i Herning Fremad og Ikast FC, Mikkel Tønnesen spillede tidligere i Holstebro Boldklub, og Mads Kristian Hansen begyndte i Ikast FC.

Årets akademipriser

Årets akademispiller: Nikolas Dyhr

Årets udviklingsspiller: Gustav Isaksen

Årets U19-spiller: Oliver Sørensen

Årets U17-spiller: Victor Lind

Tidligere vindere af årets akademispiller: Nicolas Madsen (2018-19),Andreas Poulsen (2017-18),Kristian Riis (2016-17), Rasmus Nissen Kristensen (2015-16), Mikkel Duelund (2014-15), Jonas Gemmer (2013-14), Pione Sisto (2012-13), Mads Pedersen (2011-12), Viktor Fischer (2010-11), Erik Sviatchenko (2009-10), Mads Albæk (2008-09), Simon Kjær (2008), Simon Kjær (2007) og Adigun Salami (2006)