Efterlysning: Vil du være værtsfamilie for en udvekslingsstudent?

Isabella Sperber dos Santos kommer fra Brasilien til Danmark og håber at kunne bo hos en dansk familie

18. juli 2019, 18.02

Isabella Sperber dos Santos fra Brasilien leder efter en værtsfamilie i Danmark. Foto: PR-Foto

MIDTJYLLAND »Udvekslingsstudenter giver relationer for livet«, står der i en pressemeddelelse fra AFS Interkulturs lokalforening i Midt- og Vestjylland,

AFS Interkultur hjælper hvert år omkring 150 unge til et ophold i Danmark hjemme hos en familie. Det giver både store oplevelser for udvekslingsstudenterne og for familierne, de bor hos, men i år har det været svært at finde tilstrækkeligt mange værtsfamilier, så kulturmøderne kan finde sted.

Fra Brasilien til Midtjylland

Isabella Sperber dos Santos er én af de unge, der måske får sine drømme om et ophold i Danmark knust, for hun leder nemlig efter en værtsfamilie i Danmark.

Til dagligt bor hun sammen med sine forældre og sin lillebror i en mellemstor by i den sydlige brasilianske stat Santa Catarina.

Isabella har rejst meget med sin familie, og de har besøgt mange forskellige lande i både Sydamerika og på andre kontinenter. Grunden til at Isabella gerne vil til Danmark er, at hun synes, at det er et af de mest spændende lande i Europa, og hun føler, at hun kan identificere sig meget med, hvad hun har læst om kulturen. Derudover glæder hun sig til at lære en masse nye mennesker at kende, at lære dansk og ikke mindst til at lære mere om sig selv.

Ganske kort tid

Men hun har ikke så lang tid at løbe på. Fredag 9. august ankommer nemlig omkring 130 udvekslingsstudenter til Københavns Lufthavn og tager så småt hul på deres livs eventyr, når de tager deres første skridt på dansk jord, hvor de skal begå sig de følgende 11 måneder.

17-årige Isabella Sperber dos Santos skal ligesom de andre udvekslings-studenter bo hos en værtsfamilie under sit udvekslingsophold. Desværre har hun endnu ingen værtsfamilie, fremgår det af pressemeddelelsen.

Isabella Sperber dos Santos dyrker meget motion og er meget glad for det. Hun spiller indendørsfodbold, går til dans, træner tre gange i sit lokale fitnesscenter og elsker musik.

Flere familier giver glæde

Som værtsfamilie bliver man tilknyttet en lokalforening, som dækker ens område. Lokalforeningen laver forskellige sociale arrangementer, så der er mulighed for at møde de frivillige og andre værtsfamilier.

En værtsfamilie er en familie, der har åbnet sit hjem for en udvekslingsstudent. Det er en familie, der er åben for nye oplevelser, og som i selskab med en ny kultur ser sin egen kultur gennem nye øjne. Det eneste, det kræver, er, at man tør åbne sit hjem og hjerter, og at man har en seng, som udvekslingsstudenten kan bruge, skriver AFS Interkultur.

Jo, flere familier der er i området, des større glæde skaber det. Familierne kan nemlig også have gavn af hinanden og dele erfaringer og oplevelser.

I AFS Midt- og Vestjylland Lokalforening er der lige nu én familie, der har meldt sig som værtsfamilie for en af de kommende udvekslingsstudenter. Der er også en værtsfamilie, der har en udvekslingsstudent boende, der kom til Danmark i januar.

- Midt- og Vestjylland Lokalforening er en rigtig stærk lokalforening, hvor vi normalt har mange værtsfamilier. Selvom der endnu ikke er så mange, der har meldt sig, er vi optimistiske. Vi oplever en tendens til, at familierne træffer beslutningen senere, end vi oplevede tidligere. Dog vil vi gerne opfordre til at tage fat i lokalforeningen, hvis man som familie går med tanker om at blive værtsfamilie. Så er der større chance for et virkelig godt match mellem familie og udvekslingsstudent, fortæller Anne Lippert, som er kommunikationsansvar hos AFS Interkultur, i pressemeddelelsen.