Endelig en sejr igen: HCM fik skovlen under Grindsteds oprykkere

HC Midtjylland hænger på i toppen efter en vigtig udesejr

10. januar 2021, 16.35

HCM’s Sebastian Wistoft Jensen i aktion i Lynghallen i Grindsted. Foto: Alex Hermann

HÅNDBOLD Med en vigtig sejr på udebane over Grindsted er HC Midtjylland fortsat en del af topkampen i 1. division.

Søndag eftermiddag blev oprykkerne, som ellers har imponeret indtil nu i sæsonen, besejret med 31-27 i Lynghallen i Grindsted. Og HCM kom tilbage på sejrskurs efter nederlag i de to seneste kampe.

Nemt var det dog ikke for HC Midtjylland i Grindsted, hvor hjemmeholdet - uden spillerkontrakter, men med den tidligere ligatræner Flemming Pedersen i spidsen - har gjort det forrygende. Grindsted er højst overraskende også med i toppen, og et godt stykke af vejen var kampen søndag da også lige. Hjemmeholdet kom faktisk foran med tre mål, 6-3, tidligt i kampen, men HCM lod sig ikke ryste og arbejdede sig tilbage.

Topscorer Sebastian Wistoft Jensen begyndte at få gang i skudarmen, og ved halvtid var det hele lige, 13-13.

Læs også
HCM’s topscorer efter tiltrængt sejr: Vi havde noget, vi skulle bevise
+Abonnement

Lignede afgørelse

Efter pausen formåede HCM at trække fra, fortsat anført af Sebastian Wistoft Jensen samt en velspillende playmaker i Mikkel Madsen. HCM kom foran med fem mål, 22-17, og det lignede en afgørelse.

Men som det er set ved andre lejligheder i denne sæson, fik HC Midtjylland ikke helt lukket kampen, og Grindsted sled sig ukueligt tilbage og kom på 22-24. I slutfasen viste HCM sig dog som det bedste hold. Rasmus Madsen, der havde haft det svært med afslutningerne i kampen, fandt endelig målformen og scorede flere gange i slutfasen. HCM vandt til sidst med 31-27.

Topscorer for HC Midtjylland blev Sebastian Wistoft Jensen med 10 mål.

Med udesejren fik HCM revanche for nederlaget til samme modstander i Herning tidligere på sæsonen. Og nok så vigtigt holder Herning-mandskabet sig til i toppen af tabellen, hvor der er indædt kamp om den tredjeplads, der giver en plads i et kommende oprykningsspil.

HCM spiller næste gang på lørdag, på hjemmebane mod Team Sydhavsøerne.

Læs også
Glad HCM-træner: Helstøbt og med høj moral
+Abonnement