Lige nu på Forum Søndag: Et indblik i FCM’s fanmiljø fortalt gennem »Heklers« øjne

5. juli 2020, 07.55

Mikkel »Hekler« Sønderbæk er 43 år, udannet pædagog og bor til dagligt i Herning. Han har et væld af anekdoter og betragtninger fra sit liv som FCM-fan. Foto: Henrik Ole Jensen

Han er kendt for sine lungers styrke. For at sætte gang i et helt stadion. For at være en central del af et fanmiljø gennem en fodboldklubs udvikling fra et hold i 1. division til at være blandt landets bedste superligahold. Navnet er Mikkel Sønderbæk, men i fanmiljøet går han under navnet »Hekler«.

I Ikast FS-tiden var »Hekler« medlem af fanklubben Yellow Flames, og siden har han været en betydelig skikkelse i FC Midtjyllands fanklub, Black Wolves.

»Hekler« tager os med tilbage og fortæller om en fanklub, som sammen med FC Midtjylland har udviklet sig til at blive velorganiseret, professionel og til en magtspiller både hjemme- og rundt om på de danske fodboldstadions.

»Hekler« analyserer den udvikling, fanmiljøet har gennemgået herhjemme og kommer blandt andet omkring oplevelser som en frivillig kidnapning i Manchester til en »morgen-surprise« fra 300 Esbjerg-tilhængere uden for sit hjem.

Gå til Forum Søndag ved at klikke her.

Forum Søndag er gratis for abonnenter.