Nekrolog: Han var kendt som »Taxamanden fra Vildbjerg«

28. november 2019, 11.10

Taxamanden fra Vildbjerg - Ole Bank Olesen - er død 84 år gammel. Foto: Privatfoto

NEKROLOG Tidligere taxavognmand Ole Bank Olesen, Vildbjerg, er 24. november stille sovet ind på Kildehøj Plejehjem i en alder af 84 år.

Ole Bank Olesen havde sin barndom omkring Videbæk - han blev født på Videbækvej, hvor hans forældre drev landbrug, og gik i skole i Videbæk.

Som ung blev han uddannet ved landbruget, men var også en afstikker omkring Videbæk Savværk og en tid som soldat i Tønder, inden han etablerede sig som selvstændig landmand.

I maj 1955 blev Ole Bank Olesen gift med Lilly N. Kristensen. Sammen fik de syv børn og begyndte familielivet med et lille landbrug ved Bardekær i Vorgod-Barde.

Det var et hårdt projekt, hvor jorden skulle forvandles fra hede og mose til givtig landbrugsjord, samtidig med at Ole Bank Olesen også i dagtimerne arbejdede som vejarbejder med etableringen af vejen mellem Aulum og Videbæk.

Undervejs blev den lille gård ved Vorgod-Barde skiftet ud med et større landbrug på Gårdbækvej og siden fulgte endnu et skift til Trehøjevej, hvor Ole Bank Olesen fik opbygget et stort kvæghold.

Midt i 1980’erne måtte familien opgive livet på landet og Lilly og Ole Bank Olesen flyttede til Vildbjerg, hvor de etablerede Banks Taxa, som hurtigt blev deres fælles hjertebarn. De fleste i byen kom til at kende ham som »Taxamanden«. Banks Taxa blev kendt i bybilledet, da de foruden taxaturene kørte med skolebørn morgen og eftermiddag, samt kørte mad fra plejehjemmet ud til de ældre borgere i byen.

Passion for træarbejde

Både i arbejdslivet og privat var Ole Bank Olesens tilgang arbejdsom og løsningsorienteret - problemer og udfordringer blev løst - og hjemmet har altid haft åbne døre for både unge og gamle. Jo mere liv, desto bedre, var mottoet.

Både Lilly og Ole Bank Olesen var glade for friluftslivet og brugte blandt andet med stor fornøjelse tid i deres sommerhus i Handbjerg.

En anden af parrets store glæder var at få besøg af børnebørn og oldebørn.

Efter Lillys død i 2001, trak Ole Bank Olesen sig tilbage fra erhvervslivet. Han havde en stor passion for træarbejde. Noget hele familien nød godt af, når der blandt andet blev fremstillet vugger til børnebørn og oldebørn samt gyngeheste, fuglehuse og blomsterkasser. Der var altid aktivitet i værkstedet hos Ole Bank Olesen, som også vil blive husket for sin store hjælpsomhed og sit gode humør.

En af hans mest yndede afskedsreplikker var: Kan I holde jer muntre!

Ole Bank Olesen efterlader sig 7 børn, 14 børnebørn og 6 oldebørn.

-sejer