Tidligere erhvervsrådsdirektør: Det er for bøvlet at blive iværksætter

9. juni 2021, 10.18

Kenneth Mikkelsen er Venstres erhvervs-skatteordfører og medlem af Folketingets erhvervsudvalg og næstformand for skatte­udvalget. Foto: PR-foto

Politik Venstre præsenterer i disse dage flere udspil med fokus på de største forhindringer for at etablere og fastholde virksomheder i Danmark. Kampagnen glæder Venstres folketingsmedlem Kenneth Mikkelsen, der er tidligere direktør i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande.

- Efter mange år i og omkring erhvervslivet har jeg set mange byrder og meget bøvl, der kan stå i vejen for, at helt almindelige danskere har modet til at springe ud som selvstændig eller iværksætter. Eksempelvis er det meget dyrt at stifte en virksomhed i Danmark sammenlignet med de fleste andre EU-lande, siger Kenneth Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Venstre foreslår at sænke det nuværende krav på 40.000 kroner til 8000 kroner svarende til niveauet i resten af EU. Partiet foreslår samtidig at gøre det lettere at spare op til at blive selvstændig blandt andet ved at gøre det muligt at indskyde dele af sin privatopsparede pension på en iværksætterkonto uden ekstra beskatning.

Som led i at gøre det nemmere for selvstændige og iværksættere vil Venstre luge ud i omfanget af administrativt bøvl. Partiet foreslår at nedsætte en taskforce, der skal identificere steder i lovgivningen, der spænder ben for selvstændige.

Indlæser debat...