Sosu-skole får kunstsponsorat

Udgivet:02. maj 2020, 09.01

Læsetid:1 minut

Social & Sundhedsskolen Herning får 97.700 kroner til et kunstprojekt. Foto: Flemming Hansen

3 år siden

HERNING For femte år i træk uddeler LB Foreningen, der ejer LB Forsikring, sponsorater til at skabe kunst på uddannelsessteder.

I alt bliver der uddelt 291.050 kroner til tre projekter. Skolerne ansøger selv om pengene til et projekt, de mener kan give netop deres skole noget særligt.

En af de skoler, der er blevet udvalgt til et sponsorat i år, er Social & Sundhedsskolen Herning, oplyser LB Forsikring i en pressemeddelelse.

På skolen skal kunstprojektet bidrage til at skabe et levende, oplevelsesrigt og nærværende sted for alle. Værket vil munde ud i en stor uro, som skal bestå af store silhuetter i form af menneskeskikkelser, som skal afspejle de mennesker, der er en del af elevernes hverdag- og arbejdsliv.

Skolen samarbejder med den lokale kunstner, Ulla Armose, der ønsker at inddrage elever på tværs af alle uddannelser, så projektet bidrager til fællesskabet - med fokus på omsorg for andre. Det har de fået 97.700 kroner til.

Projektet kan naturligvis først begynde, når eleverne er tilbage i skolen, men både skolen og kunstneren glæder sig til at komme i gang.