IT Relation køber firma med speciale i cybersikkerhed

IT Relation-koncernen køber Improsec og vokser dermed til at beskæftige 725 medarbejdere

2. december 2020, 12.52

Fra venstre ses Jakob Heidelberg (Improsec), Claus Sommer (IT Relation), Kenni Lund (Improsec), Henrik Kastbjerg (IT Relation) og Claus Vesthammer (Improsec). Foto: PR-foto

OPKØB IT Relation Holding har indgået aftale om at købe Improsec, der er en uvildig dansk rådgivningsvirksomhed med specialist-kompetencer inden for cybersikkerhed. Det oplyser Herning-virksomheden i en pressemeddelelse.

Improsec fortsætter som selvstændig virksomhed under eget navn og udgør ifølge administrerende direktør Henrik Kastbjerg en stærk platform for IT Relation-koncernens nye forretningsområde Cyber Security Services.

- Improsec har skabt en imponerende markedsposition i Danmark inden for cybersikkerhed med de førende eksperter på området, en dygtig og ambitiøs ledelse samt et stærkt omdømme hos kunderne og i branchen generelt. Vi er glade for at byde hele Improsec-holdet velkommen i IT Relation-familien, så vi sammen kan skabe et endnu stærkere tilbud til eksisterende og nye kunder. Kundernes krav bliver stadig mere komplekse, og nu sikrer vi også IT Relation-familien en førende position inden for cybersikkerhed, så vi får alle nødvendige specialistkompetencer under ét tag, siger Henrik Kastbjerg i pressemeddelelsen.

Efter udvidelsen har IT Relation-koncernen 725 medarbejdere på 11 lokationer landet over.

Bliver aktionærer i IT Relation

Improsec har 26 medarbejdere med base i et kontor i København. Firmaet rådgiver virksomheder om prioritering og implementering af organisatoriske og tekniske løsninger, der løfter sikkerhedsniveauet. Rådgivningsydelserne omfatter primært identificering af sårbarheder, miskonfigurationer og trusler samt analyse og forbedring af infrastruktur og sikkerhedsløsninger. Improsec bistår desuden virksomheder i forbindelse med igangværende eller gennemførte cyberangreb og afholder træningssessioner og workshops.

Improsec øger i 2020 omsætningen med over 60 procent til 26 millioner kroner og skaber et driftsresultat på 11 millioner kroner. Den lønsomme vækst ventes at fortsætte i de kommende år, hvor IT Relation-koncernen nu kan tilbyde kunderne adgang til Improsecs rådgivningsydelser, ligesom Improsec vil udnytte koncernens supportfunktioner og fordelene ved at fortsætte som selvstændig virksomhed i tæt partnerskab med en strategisk stærk markedsleder.

De tre hidtidige ejere i Improsec, Jakob H. Heidelberg (CEO), Kenni Lund (CTO) og Claus Vesthammer (COO) fortsætter i deres nuværende stillinger og træder som en del af aftalen ind som medejere i IT Relation-koncernen.

Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.