Dit blandingsbatteri er sundhedsfarligt

28. september 2020, 13.03

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

RIND Nej, selvfølgelig er dit blandingsbatteri ikke sundhedsfarligt, men med overskriften vil jeg illustrere det absurde i Folkebladets artikler om deponeringen af byggeaffald i Rind Plantage.

Der kom lige igen her for nylig en artikel, hvor det blev fremhævet, at der er fundet krom i det deponerede byggeaffald og sådan at forstå, at dette sandelig er sundhedsfarligt.

Der findes ikke mange boliger i Danmark, i verden overhovedet, hvor der ikke findes forkromede blandingsbatterier i køkken og i badeværelser. Dette overlevere befolkningerne i stor stil uden massedødsfald. Når der renoveres nogle boliger, kan der selvsagt godt ryge nogle udtjente vandhaner og blandingsbatterier med ud i byggeaffaldet, og hvad så hvis de udtjente metaldele bliver deponeret under afdækning med sand og grus i en forstærkning af en skovvej ude i en plantage. Intet, absolut intet!

Når jordklodens befolkninger kan overleve at få deres drikkevand og vand til madlavning gennem forkromede blandingsbatterier og vandhaner, som absolut ikke er forbudte, så er det absurd at fremhæve krom som noget, der skulle være farligt, når det deponeres under dække i en skovvej i Rind Plantage.

Og frem til blandingsbatterierne og vandhaner kommer drikkevandet gennem både metalrør og PVC-rør/rør af plastik.

Igen i dag (torsdag 24. september, red.) havde jeg en opringning fra en borger, der roste mig for mine indlæg i Folkebladet, og vedkommende fortalte mig om, hvad der er deponeret under den nye motorvej umiddelbart vest for det nye sygehus i Gødstrup. Her er der måske noget mere seriøst til Folkebladet at skrive om frem for om det absolut uskadelige i Rind Plantage.

Der findes flere former for forurening: Jeg finder, at det er forurening, når et flertal i et byråd ikke vil agere fornuftigt og rimeligt vedrørende den såkaldte deponeringssag.