Store planer for Troldhede

Entreprenør fra Snebjerg vil sætte liv i station og mejeri

Udgivet:04. september 2012, 10.37

Læsetid:2 minutter

Bertel Jensen. Der er flere gange blevet lappet på Troldhede Station. I 2000 fik Troldhede Udviklingsselskab således lagt nyt skifertag på. Nu kræves der langt større renoveringer.

Står det til Emil Bredvig fra Snejbjerg skal Troldhede Station bevares og det brændte mejeri genopbygges med lejligheder, atelier og værksteder. Og det er en opgave, han gerne selv påtager sig.

Han er klar til at overtage mejeriet og dermed få rådighed over forsikringspengene til genopbygning.

- Jeg har tidligere været i dialog med Troldhede Udviklingsselskab om at kunne overtage stationen for en krone imod at sætte den i stand, og jeg har allieret mig med en ekspert i at søge LAG-midler. Jeg har tænkt mig lejligheder oven på og fællesrum nedenunder. Det er jo en flot bygning, og den kan bruges til udstillinger af forskellig art, forestiller han sig.

Planerne er lagt

Emil Bredvig har en advokat i sving med at oprette en selvejende institution, og han regner med, at mejeridelen kan stå færdig i løbet af halvanden år.

- I den nærmeste fremtid starter oprydningen, og det vil tage et års tid at gøre i stand. Det skal først gøres pænt i stand udvendigt. Med stationen kommer det til at vare lidt længere. Først skal der vinduer i, så det ser pænt ud udefra.

Perfekt til fordybelse

Emil Bredvig har også planer om selv at slå sig ned i Troldhede.

- Det er det perfekte sted til at starte et landdistriktprojekt, der kan brede sig videre ud i landet. Her er et sted med tid til ro og fordybelse, når man vil væk fra motorvejens støj og røg, siger han.

Han håber nu, at borgerne i Troldhede vil se positivt på hans idéer, for han har brug for de lokales opbakning.

 

Læs mere om planerne og reaktioner på dem i Herning Folkeblad tirsdag

Er du abonnent kan du fra klokken 14 læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play