Nye restriktioner påvirker handelslivet lokalt

Regeringen har på et pressemøde i eftermiddag præsenteret nye coronarestriktioner - enkelte for hele landet og en række særlige for 17 kommuner i hovedstadsområdet

1. december 2020, 17.53

Sundhedsminister Magnus Heunicke er bekymret for julehandlen, og derfor kommer der nu enkelte nye landsdækkende restriktioner fra på næste onsdag. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

HERNING Regeringen med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i spidsen har på et pressemøde her til eftermiddag præsenteret særlige restriktioner for 17 kommuner i Storkøbenhavn. Men også landsdækkende fik pressemødet betydning. Fra 7. december til 2. januar 2021 gøres de landsdækkende anbefalinger om antal kvadratmeter per handlende i butikker nu til et krav. Selve kravet afhænger af butikkens størrelse:

Butikker mellem 2.000 og 4.999 kvadratmeter må maksimalt tillade adgang for en person per 10 kvadratmeter indendørs gulvareal med offentlig adgang.

Butikker mellem 5.000 og 9.999 kvadratmeter må maksimalt tillade adgang for en person per 12 kvadratmeter indendørs gulvareal.

Butikker over 10.000 kvadratmeter må maksimalt tillade adgang for en person per 25 kvadratmeter indendørs gulvareal.

Der indføres desuden krav om ensretning i stormagasiner, storcentre og butikker på over 2000 kvadratmeter, hvilket ligeledes vil gælde hele landet.