Zoom-direktør fyrer 1300 og opgiver løn efter corona-storhedstid

Den amerikanske virksomhed har planer om at fyre 15 procent af sin arbejdsstyrke, skriver CNBC.

Udgivet:07. februar 2023, 20.53

Læsetid:1 minut

Administrerende direktør i Zoom, Eric Yuan, har planer om at gå 98 procent ned i løn i det kommende regnskabsår. (Arkivfoto.)

/ Ritzau /

1 måned siden

SAN JOSE Videoplatformen Zoom var en fast bestanddel af mange hjemmekontorer under to år med den ene nedlukning efter den anden.

Men efter at have oplevet sin storhedstid under coronapandemien har markedsvilkårene ændret sig markant for videoplatformen, der tager konsekvensen af et faldende forbrug.

Den amerikanske virksomhed har planer om at fyre omtrent 1300 medarbejdere. Der svarer til 15 procent af arbejdsstyrken.

Det skriver mediet CNBC.

- Vi arbejdede utrætteligt for at gøre Zoom bedre for vores kunder og brugere. Men vi lavede også fejl, siger administrerende direktør Eric Yuan i et blogindlæg ifølge CNBC.

Væksten under coronapandemien viste sig ikke at være bæredygtig ifølge direktøren.

Eric Yuan skriver samtidig, at han har planer om at gå 98 procent ned i løn i det kommende regnskabsår, og at han vil takke nej til en yderligere bonus.

- Som virksomhedens administrerende direktør og stifter har jeg ansvaret for disse fejl og de tiltag, vi tager i dag, skriver han i samme blogindlæg.

Zoom har base i San Jose i delstaten Californien.

De opsagte medarbejdere vil blive tilbudt dækning af deres sundhedsforsikring samt løn i op mod 16 uger.

Udmeldingen kommer efter andre fyringsrunder i nogle af verdens største techselskaber.

Den amerikanske teknologivirksomhed Dell sagde mandag, at man vil fyre omkring 6650 medarbejdere.

It-firmaet Microsoft sagde i januar, at selskabet vil skære arbejdsstyrken med 10.000.

Den udmelding kom kort tid efter, at Amazon, der er grundlagt af milliardæren Jeff Bezos, sagde, at selskabet vil nedlægge over 18.000 stillinger.

Årsagerne blev angivet som "den usikre økonomi" og det faktum, at Amazon havde "ansat i en hast" for at kunne følge med under coronapandemien.

På samme tid skal Meta fyre 11.000 medarbejdere, mens det sociale medie Twitters nye ejer, Elon Musk, har fyret over halvdelen af dets 7500 medarbejdere.

/ritzau/

Indlæser debat