Messe med milliondyr diamantgryde

Designmessen Formland åbner torsdag og byder blandt andet på en gryde af guld og med 270 diamanter

14. august 2019, 11.03

Godt 12.000 besøger Formland-messen i de kommende fire dage. Foto: Tony Brøchner

FAGMESSE MCH slår torsdag dørene op til fire dage med designmessen Formland.

Danmarks største interiør- og designmesse med 465 udstillere afholdes to gange årligt og tiltrækker hver gang godt 12.000 besøgende fra hele verden. Gennem fire dage bliver de klædt på til fremtiden gennem foredrag fra branchens bedste, mens de samtidig kan søge inspiration i de mange trendområder og se de kommende sæsoners produktnyheder.

Messen byder denne gang på et meget specielt køkkenredskab. Verdens dyreste gryde kommer nemlig forbi. Udsmykket med hele 270 diamanter og guldbelagte håndtag har denne gryde fra den tyske producent Fissler en værdi på 1.149.999 kroner.

Gryden vil blive vist frem i en montre, og man kan faktisk købe den, hvis man er helt enig i påstanden om aldrig at gå ned på udstyr - og lige har lidt over en million kroner på bankbogen.

Mange lokale udstillere

På messen vil der være 23 lokale udstillere. Blandt andet kan man for første gang møde det lokale ur- og smykkefirma Christina Jewelry & Watches, og de har planer om at udstille på en noget anderledes måde.

Smykkevirksomheden inviterer hele weekenden til Broadway Show med musicalstjernen Kevin McGuire, der blandt andet er kendt for sine hovedroller i de originale Broadway-opsætninger af »Phantom of the Opera« og »Les Miserable«.

Den 71. udgave af interiør- og designmessen åbnes af ledelsesrådgiver og foredragsholder Torben Wiese. Han vil give et indspark til, hvordan man som virksomhed gør op med »plejer« og både overlever og vinder i en tid med konstant udvikling og stigende konkurrence.

Torben Wiese er også blandt talerne på »Speak up«-scenen i Hal E, hvor han vil dele ud af sine guldkorn i foredraget »Bryd vanen, bøj fisken og få succes«.

10 messehaller i brug

Andre foredrag vil handle om de kommende sæsoners trends og farvetendenser, fremtidens forretningsmodeller og forbrugsvaner samt give et indblik i branchens udvikling og udfordringer.

Man kan møde farveekspert fra Pantone Abigail Bruce, den svenske trendekspert Stefan Nilsson og trendforsker og ejer af Pej-gruppen Louise Byg Kongsholm.

Foredragene og de 465 udstillere fordeler sig over 10 messehaller med alt fra bolig, belysning og botanik til køkkenudstyr, kunst og keramik. Traditionen tro kan besøgende gå på opdagelse hos toppen af dansk design, der tæller brands som Normann Copenhagen, Rosendahl Design Group, Andersen Furniture, Dottir, Georg Jensen og Stelton.