Læserbrev: Hvad med Læringscenter syd i Arnborg og Kølkær?

4. juli 2020, 06.25

Læringscenter Syd med skolebygninger i Arnborg og Kølkær, trænger til en politisk kærlig hånd, mener Lone Nielsen fra Borgerlisten, der gerne så opgaven prioriteret højere end en nybygget Herningsholmsskole. Foto: Christian Sjurman

FOLKESKOLER Vi havde en debat på sidste byrådsmøde inden sommerferien, der i nogen grad blev ophedet.

En af grundende var, at Borgerlisten sagde nej til at udvikle på en lokalplan for en ny Herningsholmskole.

Vi har tidligere fremført, at vi mente, andre skoler skulle prioriteres først, og har længe haft en ekstra »arm« på Stjernen (Tjørring), samt nybygning eller renovering af Læringscenter Syd (Arnborg og Kølkær) på som ønsker. Desuden har vi kig på Engbjergskolen (Snejbjerg), idet elevtallet til den stiger eksplosivt over de næste år.

Alligevel, selvom det er ønsker, vi før har fremført, fik vi skyld for at hive forslag ud af ærmet, og Dorthe West beskyldte os for at lyve, da vi sagde, at blandt andet afdelingen i Kølkær havde haft problemer med skimmelsvamp. Et faktum, der ellers kan dokumenteres ved en simpel googlesøgning.

Borgerlisten mener ikke, at Herningsholmskolen er den, der trænger mest. Den er nyrenoveret, og den seneste dyre tilbygning blev taget i brug i 2016. Vi anerkender, som vi har sagt før, at klasselokalerne på skolen er for små, og man derfor bør sænke klassekvotienten, så der ikke skal presses 28 elever ind i hver klasse.

Herningsholmskolen har virkelig nogle dejlige rammer, hvis bare der var færre elever i klasserne.

Vi undrer os i Borgerlisten over, at Læringscenter Syd er fuldstændigt overset i denne politiske prioritering. Centrets to skoler i Kølkær og Arnborg trænger virkelig til en (politisk) kærlig hånd. Hvis deres bygninger var bare i halvt så god stand som Herningsholmskolen, så ville borgerne være væsentligt bedre stillet, end de er i dag.

Er det, fordi de ligger i landsbyer, at man ikke kigger den vej?

Jeg vil opfordre alle politikere i Herning Byråd til at tage en tur rundt til Herningsholmskolen, Arnborg og Kølkær skoler. Så tænker jeg, at de inderst inde vil se, at Borgerlisten har en pointe i denne sag.

Disse forslag er ikke et udtryk for, at Borgerlisten er et protestparti, sådan som forligspartierne gerne vil have det til at fremstå. Vi vil blot, at man vægter rammerne for vores skolebørn ligeligt, uanset om det er en skole i en landsby med få indbyggere, eller om det er en skole i Herning by.