Exit Europa: FCM udspillet i Glasgow

FC Midtjylland tabte 1-3 i returkampen mod Rangers FC

15. august 2019, 22.36

Rangers-spillerne var helt ovenpå i torsdagens Europa League-duel i Glasgow. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Den europæiske sæson er slut for FC Midtjylland.

Torsdag aften tabte de danske vicemestre med 1-3 i returudekampen mod skotske Rangers FC, der nu avancerer til playoff-runden i Europa League-kvalifikationen.

Foran 47.184 tilskuere på Ibrox Stadium i Glasgow var der klasseforskel på det to mandskaber, hvor kynisme og de personlige fejl - præcis som i holdenes første møde i Herning - blev afgørende på den europæiske scene.

FCM var tvunget til at score mindst tre mål i Skotland. Derfor satsede cheftræner Kenneth Andersen med en letbenet og offensiv midtbane, hvor Mikael Anderson og Evander Ferreira skulle stå for teknikken, mens Frank Onyeka skulle levere musklerne og tacklingerne. Bortset fra matchens indledning, lykkedes dén taktik ikke.

Anderson kunne dog have været blevet den store helt efter to minutter, men offensivtalentets glimrende, flade afslutning strøg centimeter forbi den ene stolpe.

Men derefter stod der Rangers på det hele. Hjemmeholdet var atter velorganiseret og via boldsikre aktioner satte skotterne sig nemt på midtbaneovertaget. Skarpheden var udtalt.

Også i tanke og tempo var Rangers klasser over. Kantspilleren Sheyi Ojo udnyttede sin fine teknik og høje fart til at stresse FCM-defensiven, hvor særligt de tre midtstoppere, Rasmus Nicolaisen, Erik Sviatchenko og Alexander Scholz, ofte var i vanskeligheder.

Efter 14 minutter gik det galt. Ojo satte Erik Sviatchenko i venstre side og sendt et indlæg ind foran mål. Her skulle Rasmus Nicolaisen blot hamre bolden væk, men Aulum-knægten sparkede forbi læderet, og så kunne giftige Alfredo Morelos nemt score.

Målet rystede FCM’erne, der havde svært ved at vinde nærkampe og holde fast i spillet. Kun en stribe store redninger fra keeper Jesper Hansen forhindrede flere problemer.

Men kort inden pausen øgede Rangers forspringet til 2-0. Og endnu en gang skulle der personlige fejl til for at servere scoringen. Evander tabte bolden på midten, returbolden tabte Alexander Scholz i en tøvende tackling, og så var der masser af plads til Alfredo Morelos, som let fandt Sheyi Ojo.

Det lignede en regulær ydmygelse, da Morelos nettede til 3-0, hvor colombianeren udnyttede mere svagt FCM-forsvarsspil i begyndelsen af anden halvleg.

Derefter skiftede Rangers til cruise control. Foden blev løftet fra speederen, og så kunne FC Midtjylland endelig få luft og mere tid på bolden. Og det gav flere markante chancer.

Gustav Wikheim misbrugte en gigant mulighed to meter fra målstregen, men reduceringen kom 20 minutter før tid, da en ellers svag Evander Ferreira scorede i feltet efter et flot oplæg fra indskiftede Awer Mabil.

I resten af matchen producerede Rangers mest, men Jesper Hansen - FCM’s bedste - forhindrede ydmygelsen. Men Europa er slut for denne omgang for »ulvene«.