Nej tak til skrald: 1183 børn skal i uge 15 samle affald i kommunen

Når den årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med stor opbakning fra skoler og institutioner i hele kommunen

30. marts 2021, 10.37

1183 børn skal i uge 15 samle affald i Ikast-Brande Kommune. Foto: PR-foto

IKAST-BRANDE Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere om få uger trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder.

Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling er lige om hjørnet, og i år er det med deltagelse af 1183 børn fra skoler og institutioner i Ikast-Brande Kommune.

Pas godt på naturen

Det er lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling og på landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april.

- Det er fantastisk, at så mange børn er tilmeldt affaldsindsamlingen i år, og vi er positivt overraskede over den massive opbakning fra skolerne og institutionerne - især efter flere måneder med nedlukning og fjernundervisning. Affaldsindsamlingen lærer børnene på en konkret måde, at vi skal passe godt på naturen og miljøet, samtidig med at de får en god naturoplevelse sammen med deres kammerater, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

I år bliver børnene bedt om at tælle kaffekopper, pizzabakker, og hvad de ellers finder af takeaway-emballage. Naturfredningsforeningen sætter nemlig fokus på de mange former for takeaway-affald, der desværre bliver smidt på gaden, i grøftekanten og i naturen.

Indlæser debat...