Nyt tilbud fra biblioteket: Læs hjem

Online-læsekredse på Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne er et tilbud skabt i selskab med fem andre kommuner og støttet af regionen

Udgivet:26. januar 2022, 12.22

Læsetid:2 minutter

Som et nyt tiltag etablerer Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne tre online-læsekredse, hvor man læser sammen og drøfter indholdet af en række bøger, men man gør det online. Foto: Ole Skydt

1 år siden

RINGKØBING-SKJERN Bibliotekerne tilbyder i dette forår tre meget forskellige online-læsekredse. Her kan man i et hyggeligt fællesskab møde ligesindede og diskutere litteratur inden for tre specifikke grupper, oplyser Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Der er plads til 10 i hver læsekreds, og man mødes online hver anden eller tredje uge fire gange fra februar til april.

Onlinelæsekredsene er skabt i et samarbejde mellem bibliotekerne i de seks kommuner Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Norddjurs, Syddjurs og Randers.

For at være med i en læsekreds skal man tilmelde sig via sit lokale bibliotek.Så får man et link, så man kan være med fra computer, tablet eller telefon.

Online-læsekredsene er støttet af Region Midtjylland.

Regnbue interesse

I denne læsekreds skal der læses bøger, der omhandler tematikker og problematikker inden for LGBTQ+. Formidlerne Jette Nielsen og Inger Nygaard Kaad har valgt fire spændende bøger og leder læsekredsen, men der er fokus på deltagernes læseoplevelse og erfaringer.

Der lægges ud tirsdag 22. februar, og inden da skal man have læst bogen »Hvis der skulle komme et menneske forbi« af Thomas Korsgaard. Andre titler til denne læsekreds er »Blomsterdalen« af grønlandske Niviaq Korneliussen og »Hvis jeg var din pige« af Meridith Russo.

Verdensborger i Danmark

Bor du i Danmark, men kommer fra et andet land, er der også en læsekreds særligt beregnet for dig. Her vil man komme i et fællesskab med andre, der bor og arbejder i Danmark, men som har en anden kulturel baggrund.

I denne læsekreds vil man ikke skulle have læst noget på forhånd, da læsekredsen er bygget op om en metode man kalder guidet fælleslæsning, hvor læsekredsledere fra Skive og Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne læser højt på dansk til hvert onlinemøde, og så diskuterer man sammen teksten.

Første gang online er tirsdag 1. marts.

Prik til din udenlandske nabo eller kollega og få dem med i denne spændende læsekreds med interessante snakke og god litteratur, lyder opfordringen.

Unge læsere

Er du mellem 19 og 25 år, og savner du at dele gode læseoplevelser med andre? I foråret 2022 tilbyder bibliotekerne en online-læsekreds for dem, der er i denne aldersgruppe og har lyst til at dykke ned i bøgernes verden og møde nye mennesker.

Formidlerne Britt Skjoldborg og Anna Rosenkrands Uldall har udvalgt fire spændende bøger, som gruppen skal læse løbet af foråret. Læsekredsen mødes online første gang tirsdag 1. februar, hvor det er to noveller af Haruki Murakami, der står på programmet - nemlig »Frø redder Tokyo« og »Landskab med strygejern« fra samlingen »Efter skælvet«.

Bøgerne har alle deltagerne læst på forhånd, så der skulle være rig mulighed for at komme vidt omkring i samtalen om bøgerne.