FCM sælger nigerianer til Norge

Den nigerianske angriber Jibril Abubakar fortsætter karrieren i norske HamKam

12. maj 2021, 17.40

Jibril Abubakar, som her ses i aktion for FC Midtjylland i en træningskamp, blev ofte sammenlignet med Paul Onuachu på grund af sin statur og bevægelse med bolden. Men den 21-årige angriber formåede aldrig at få tilnærmelsesvis samme gennembrud som sin seks år ældre landsmand. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Efter knap tre år i FC Midtjylland drager Jibril Antala Abubakar videre på nye eventyr.

FC Midtjylland meddeler på sin hjemmeside, at man har solgt den 21-årige nigerianer til HamKam i den næstbedste norske række.

Den 193 centimeter høje angriber kom til FC Midtjylland i januar 2018 og var med til at vinde det danske U19-mesterskab i sæsonerne 2017-18 og 2018-19.

I sæsonen 2018-19 fik han spilletid i samtlige kampe, FCM spillede i UEFA Youth League og var blandt andet med til at slå italienske AS Roma og engelske Manchester United på vejen til kvartfinalen.

I foråret 2020 var han udlejet til KA Akureyri på Island.

HamKam, der er en forkortelse for Hamarkameratene, meddeler på sin hjemmeside, at klubben har skrevet en kontrakt frem til udgangen af 2022 med Jibril Abubakar.

- Indtil videre har Jibril ikke et stærkt CV, men vi synes, han er så spændende, at vi vil give ham chancen i HamKam. Vi ønsker at være en udviklingsklub, og så passer den 21-årige angriber godt ind i den måde, vi tænker og arbejder på, siger sportschef Espen Olsen til HamKam’s hjemmeside.

HamKam blev i sidste sæson nummer ni i den næstbedste norske række, OBOS Ligaen. Holdet åbner 2021-sæsonen 15. maj på hjemmebane mod Stjørdals Blink.

Indlæser debat...