Triumf i Bulgarien: FCM spiller sig videre i Europa

Júnior Brumado blev matchvinder, da FC Midtjylland slog de bulgarske mestre, Ludogorets, ud af Champions League-kvalifikationen. Genlæs kampen som den så ud i vores levende liveblog

26. august 2020, 18.07

Anders Dreyer og FCM er videre i Champions League-gruppespillet efter en stærk sejr i Bulgarien. Foto: Alex Nicodim/Ritzau Scanpix

FODBOLD Der står FC Midtjylland på sedlen i én af kuglerne, når der på mandag er lodtrækning til tredje og næstsidste runde af Champions League-kvalifikationen.

De danske mestre vandt nemlig onsdag aften 1-0 på udebane mod de bulgarske mestre, PFC Ludogorets 1945 fra byen Razgrad.

Brasilianske Júnior Brumado blev matchvinder, da han 12 minutter før tid scorede opgørets enlige træffer. Det opstod småtilfældigt, men efter en midtjysk specialitet: Et skarpt slået hjørnespark. Ludogorets fik i første omgang afvist det, men andenbolden endte via Jens-Lys Cajuste og Frank Onyeka hos Júnior Brumado, som pågående flugtede den ned i jorden og forbi den brasilianske keeper, Renan.

Selv om sejren blot blev på et enkelt mål, var den yderst fortjent. FCM dominerede kampen tungt - specielt i første halvleg og starten af anden.

Det midtjyske presspil fungerede godt og fremtvang adskillige boldtab fra de bulgarske mestre, som næppe vil være så imponerede over sig selv, når de skal gense opgøret på video.

FCM havde en stor mulighed til Erik Sviatchenko tidligt i opgøret efter et vellykket genpres, og midt i halvlegen missede Awer Mabil en fri mulighed midt i feltet.

Også i anden halvleg trykkede FCM på og skabte chancer, men mod midten af halvlegen begyndte bulgarerne at øjne deres chance i opgøret, da midtjyderne endnu ikke havde scoret. Værterne tvang Jesper Hansen til tre redninger efter pausen, og højrebacken Joel Andersson reddede et forsøg på målstregen.

Men sejren holdt hjem, og FCM er videre til tredje runde af Champions League-kvalifikationen, hvor der er lodtrækning på mandag.

Herunder kan du genopleve kampen, som den så ud i Folkebladets levende liveblog fra Huvepharma Arena i den bulgarske provinsby Razgrad: