Skuffet FCM-keeper: Vi skal steppe op for at vinde guld

Kvaliteten manglede hos DM-favoritterne, erkender Jesper Hansen efter nederlaget til Horsens

1. juni 2020, 19.00

Jesper Hansen (i.m.) og FC Midtjylland fik en skidt genstart på Superliga-sæsonen. Mandag blev det til et overraskende hjemmebanenederlag til Horsens. Foto: Tom Laursen

FODBOLD FC Midtjylland fik ridser i guldlakken, da de midtjyske mesterskabsfavoritter genoptog Superliga-sæsonen med et overraskende hjemmebanenederlag til AC Horsens.

Foran et tilskuertomt MCH Arena i Herning tabte »ulvene« med 0-1 - til stor ærgrelse for også FCM-keeper Jesper Hansen.

- Det var et tilbageslag for os - det er der ingen tvivl om, men vi må også sige, at det her er et wakeup-call for os. Vi er nødt til at spille bedre og steppe op for at vinde guld, siger landsholdsmålmanden efter mandagens skuffelse, der blev gennemført med 1500 biler, primært fyldt med FCM-fans, parkeret foran arenaen.

- Jeg synes, det er et fedt initiativ, og vi bemærkede og hørte de mange biler, der dyttede ude foran, inden kampen. Men selvfølgelig savner også vi at spille foran tilskuere. Havde der været 6-8000 fans på stadion, havde trykket på modstanderne naturligvis været større, siger Jesper Hansen.

Intet clean sheet nummer 100

På banen var der ikke meget, som lykkedes for FC Midtjylland. I sommervarmen fungerede Horsens-kampplan til topkarakter: Masser af fysik, lavt tempo, omstillinger og en enkelt scoring til gæsterne - krydret med mange spilstop og lange bolde frem mod Horsens-defensiven.

- Kampen forløb desværre, som Horsens gerne ville have det - og det blev for ofte på deres præmisser. Vi manglede fart og kreativitet med bolden, og ikke mindst manglede vi den sidste kvalitet, erkender Jesper Hansen, som for første gang i 2020 blev passeret, da udeholdets Louka Prip efter 36 minutter sendte sejrsmålet i nettet.

Havde FCM-målmanden leveret endnu et clean sheet, ville det have været Jesper Hansens Superliga-match nummer 100 uden scoring imod sig.

- Horsens gjorde det svært for os, og de vandt de fleste dødbolde og nærkampe, men selvom vi kom bedre ind i kampen, manglede vi generelt nogle procenter i vores indlæg og afslutninger. Vi kom frem til nogle chancer, som vi skal score på, påpeger Jesper Hansen.

Han og FCM’erne skal nu i gang med at evaluere nederlaget - og se frem mod den næste kamp. Søndag gælder det FC Nordsjælland på udebane. Det er det sidste opgør inden mesterskabsspillets 10 kampe sættes i gang.

- Nederlaget mod Horsens var et setback, som vi ikke havde regnet og håbet på, men nu ved vi forhåbentlig, at vi skal gøre det bedre og finde kvaliteten frem, som vi har vist i langt det meste af sæsonen, siger FC Midtjyllands 35-årige sidste skanse.