Ikast-Brande med i Danmarks største madmøde

Danmarks største mad-festival holdes i Midt- og Vestjylland til maj

6. april 2021, 08.54

Danmarks største madfestival finder sted i slutningen af maj, og Ikast-Brande er blandt de deltagende kommuner. Foto: Privatfoto

IKAST-BRANDE Den store tværkommunale fødevarefestival Madmødet bliver holdt for første gang i dagene 27.-30. maj 2021.

Der vil blive sat spotlight på alle de fantastiske lokale fødevarer som produceres og bearbejdes i de syv kommuner, der udgør Business Region MidtVest, herunder også Ikast-Brande Kommune.

Til forskel fra de andre danske fødevarefestivaler, så holdes Madmødets mange events rundt hos de lokale fødevareproducenter, restauranter, kulturinstitutioner, uddannelsessteder, gårdbutikker, fiskefartøjer, havne, bryggerier, gårde og andre steder med rod i fødevareoplevelser- og produktion.

Kan nedskalere

Det betyder, at Madmødet strækker sig fra Fur i nord til Tarm i syd, og fra Søndervig i vest til Klovborg i øst, et samlet areal på næsten 6000 kvadratkilometer.

Derfor kalder arrangørerne det for Danmarks største fødevarefestival.

- Vi har valgt at gennemføre Madmødet og har arbejdet ud fra præmissen om, at vi skal kunne nedskalere de enkelte events i forhold til coronarestriktionerne. Det er vi lykkedes med, og lige nu ser vi endnu mere positivt på tingene efter genåbningsplanen. Fordelene for os er, at de mange events er lagt ude hos landmændene, fiskerne, virksomhederne og producenterne selv, og på den måde kan de håndtere deres gæster og på tryg vis præsentere dem for de fantastiske fødevarer, der produceres her i vores område, siger Susanne Nors der er leder af Business Region MidtVest.

Proteiner og robotter

Madmødet vil også invitere til konferencer og debatter under overskrifter som: Hvordan brander vi fremtidens lokale fødevarer? Hvor skal fremtidens proteiner komme fra? Robotter og droner lander i landbruget - hvad betyder det? og hvordan producerer vi fødevarer i samspil med klimaet?

Indlæser debat...