40 blomstrende år i gartneriet

Ægteparret Lundager startede med gulerods-salg i vejkanten. 40 år senere står deres gartneri med 11 store drivhuse og fejrer jubilæum i weekenden

25. april 2018, 09.53

Elly og Ole Lundager tilbringer dagene blandt dufte og glade farver, og den slags smitter af på humøret: At være gartner er en livsstil. Foto: Henrik Ole Jensen

TIMRING At træde ind i et af de 11 drivhuse hos Lundagers Gartneri er som at træde ind i en tidløs blomsterverden med farverige indtryk og behagelige dufte fra rækkerne af krydderurter.

Derfor kommer kunderne også fra hele landet for at handle - og for at suge indtryk til sig, fortæller Ole Lundager, der sammen med sin hustru, Elly Lundager, fejrer gartneriets 40-årsjubilæum i weekenden.

- Folk kan gå rundt mellem blomsterne i timevis. De påstår, at de bliver i så godt humør af det, siger han med et smil, der afslører, at han også selv er i ganske godt humør.

- Ja, det er jeg. Det er en livsstil at være gartner. Det er i hvert fald ikke et otte til fire-job, så drivkraften er, at man skal kunne lide det.

Fra grise til blomster...