I dag begynder EM: Dem skal du holde øje med

Bliv klogere på, hvilke nuværende og tidligere FCM-spillere, der er med til EM. En af dem vil de færreste FCM-fans nok huske

11. juni 2021, 05.01

Fotos: Henrik Ole Jensen, FC Midtjylland, Flemming Hansen & Tom Laursen

EM Så kom dagen, som mange af os har ventet på. Endelig, endelig, ENDELIG begynder Europas største fodboldfest med et års forsinkelse.

Vi skal dog lige vente døgn mere, før vi får det danske landshold i aktion i Parken.

Christian Eriksen og co. spiller deres første gruppekamp mod Finland lørdag klokken 18. På torsdag gælder det så Belgien, inden Danmarks drenge slutter af med en forhåbentlig spændende kamp mod Rusland mandag 21. juni.

Der bliver desværre ikke mulighed for at opleve kampene til et storskærmsarrangement i Herning eller omegn, men heldigvis er der godt gang i EM-feberen rundt omkring på værtshusene. Her vil der flere steder blive tændt for alle skærme - store som små - så man kan få sit EM-fix.

Derudover vil der også være mulighed for at se Danmarks kampe i biografen i Herning.

Læs mere
EM-feber i biografen: Det bliver fedt med noget at juble sammen om

På med de lokale briller

Men er der noget eller nogen, vi skal holde særligt øje med, hvis vi nu tager de lokalpatriotiske Herning-Ikast-briller på?

Det korte svar: Ja, det er der.

Vigtigst af alt er der en FCM’er med i den danske trup. »Ulvenes« sidste skanse - Jonas Lössl - får muligvis ikke det store at lave ved denne slutrunde, hvor han sammen med Schalke 04-keeperen Frederik Rønnow står i kø bag Kasper Schmeichel og derfor med stor sandsynlighed kommer til at tilbringe al sin tid på bænken. Meeen man skal aldrig sige aldrig!

Læs også
Vildbjergenser fik smart ide: Købte 15 ekstra EM-billetter af karantæneramte finner
Abonnement

Jonas Lössl er ikke den eneste med en relation til FCM i den danske landsholdstrup. Anfører Simon Kjær er udklækket fra FC Midtjyllands akademi, og fik en enkelt sæson for klubben i Superligaen i 2007/2008-sæsonen.

Også Joachim Andersen havde sin gang på akademiet i Ikast fra 2011 til 2013.

I 2019 var han faktisk et smut tilbage på akademiet for at få hængt sin landsholdstrøje op på den gang, hvor akademi-talenter, der har fået deres debut for hjemlandets A-landshold, fylder væggene.

Læs den historie her
Danmarks dyreste tilbage på FCM-akademiet: Stort at hænge min landsholdstrøje op på væggen
Abonnement

Hvem var det nu lige, det var?

Nu skal vi tilbage til nutiden, for der er faktisk endnu et nuværende medlem af FCM-truppen, som skal med til EM. Jens-Lys Cajuste skal tørne ud for vores svenske naboer, som skal krydse klinger med Spanien, Polen og Slovakiet.

Med i den trup er også den tidligere FC Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson, som var i klubben fra 2014 til 2017. I den tid blev det i alt til 4632 minutter fordelt på 72 kampe. FC Krasnodar-spilleren er endda stamspiller på den svenske midtbane.

Hvor Kristoffer Olsson nok er et navn, som flere FCM-fans vil huske, så kommer det måske til at knibe lidt med det næste navn.

Daniel O’ Shaugnessy.

Hvis du ikke kan huske, hvem han er, så er du undskyldt. Han er fra Finland og spillede for »ulvene« i sæsonen 2015-16. Her viste han aldrig niveau til noget som helst, og det blev da også kun til en halv times spilletid i Superligaen. I dag spiller han for den finske klub HJK Helsinki. I øvrigt den samme klub som en anden tidligere FCM-forsvarer, Markus Halsti.

Med i den finske trup er også Tim Sparv, der indtil sidste år kunne kalde sig FCM-spiller.

Den 34-årige finne gjorde sig særligt bemærket i forbindelse med kvalifikationen, da han udtalte, at han ville løbe nøgen rundt, hvis Finland kvalificerede sig til EM for første gang.

Og da Finland så gjorde det, måtte han jo holde, hvad han havde lovet.

Læs den artikel her
Tim Sparv holdt sit løfte: FCM’s finske landsholdsanfører splitternøgen
Abonnement

God fodboldfest og godt EM!

Læs også
Folkebladet spørger: Skal du følge EM?
Abonnement