Blue Fox har første finne på plads: Henter rutineret center

Angriberen Miska Humaloja bliver første finne i Pekka Tirkkonens trup, der havde sin første istræning her til formiddag

26. juli 2021, 12.24

Miska Humaloja (t.v.) spiller i den kommende sæson for Blue Fox. Det er første gang, han spiller uden for Finland. Her er han i kamp i 2018 for Kärpät. Foto: Ritzau Scanpix

ISHOCKEY I formiddag havde Herning Blue Fox sin første istræning efter sommerferien, og blandt de spillere, der kunne snøre skøjterne for første gang, var den finske angriber Miska Humaloja.

Den 30-årige center bliver dermed den første landsmand, som den nye Blue Fox-træner Pekka Tirkkonen henter til Herning. De to har dog ikke tidligere arbejdet sammen, men Tirkkonen kender alligevel en del til sin nye spiller, der de seneste seks sæsoner har spillet i den bedste finske række, Liiga.

De første fem sæsoner for Kärpät, inden han forud for sidste sæson skiftede til KalPa. Han har spillet flere end 300 kampe i Liiga.

Opholdet i Danmark bliver hans første uden for hjemlandet.

Ingen måltyv

At læse ud fra statistikkerne skal man næppe forvente, at den rutinerede center bliver en decideret målræv. I sine seks sæsoner i Liiga er det »blot« blevet til cirka en håndfuld mål hver sæson. Men Blue Fox forventer, at han har meget andet at byde ind med.

- Vi er utroligt glade for at det er lykkedes os at lave en aftale med Miska, som vi har fået en rigtig god opfattelse af gennem vores netværk og ikke mindst vores træners egne oplevelser fra hans tid i Liiga. Der kommer en spiller til Herning, som ser rigtigt meget frem til at spille her, og som altid kommer med en stor arbejdsmoral. Han er den type spiller, som folk elsker at se, og som altid kommer til at bidrage positivt for holdet.

- Det vidner meritterne også om, hvor han på fire år i en særdeles stærk finsk liga har vundet både et mesterskab, fået sølv og bronzemedaljer. Altså en spiller der er vant til at få sit hold langt med i slutspillet, siger sportschef Martin Struzinski i en pressemeddelelse om den nye spiller.

Miska Humaloja har været vant til at have defensive pligter i den finske Liiga, der er kendt for at være en defensivt orienteret liga med forholdsvis få scoringer.

Miska Humaloja

Født 15. maj 1991 i Pyhäjärvi, Finland (30 år)

Position: Center

Højde: 182 centimeter

Vægt: 90 kilo

Klubber:

PyPo -2010

Hokii 2011-16

Kärpät 2016-20

KalPa 2020-21

Herning Blue Fox 2021 -

Meritter:

295 kampe i Liiga

Finsk mester med Kärpät i sæsonen 2017-18

Indlæser debat...