Herning-beredskaber hjælper ved stor brand i Holstebro

Både Brand & Redning Midt-Vest og Beredskabsstyrelsen Midtjylland assisterer ved stor brand på forsorgshjem

2. december 2021, 13.39

Det var en voldsom brand, der brød ud ved forsorgshjemmet Skovvang i udkanten af Holstebro torsdag formiddag. Den røde ildkugle er dog solen, der står lavt. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM/HERNING/HOLSTEBRO En stor brand på forsorgshjemmet Skovvang på Herningvej i Holstebro torsdag formiddag, har også trukket redningskøretøjer fra Herning og Aulum.

- Vi har assisteret Nordvestjyllands Brandvæsen med en stigevogn fra stationen i Herning og en tankvogn fra stationen i Aulum, siger indsatsleder Bjarne Gregersen fra Brand & Redning Midtvest.

Bjarne Gregersen fortæller, at køretøjerne godt kan sendes til Holstebro, selv om det så betyder, at de er længere væk fra deres normale station end normalt.

Skal assistere

- I beredskabsloven står, at vi skal assistere andre beredskaber, når der er behov for det. Det har vi før gjort, og vi har også fået hjælp udefra, siger Bjarne Gregersen.

Se video fra branden i Holstebro herunder

Hvis der bliver brug for en stigevogn ved en brand i Herning-området, mens køretøjet arbejder i Holstebro, er der både en stigevogn i Ringkøbing og i Ikast, nævner Bjarne Gregersen.

Også Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning rykkede ud til boligbranden på forsorgshjemmet. Branden udviklede kraftig røg, og der blev også udsendt en meddelelse om, at man skulle holde sig væk fra røgen.

- I første omgang sendte vi to specialister derop i form af et dronekøretøj bemandet med to befalingsmænd, siger 1. vagthavende Anders Bo Pedersen fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland.

Højtrykskompressor

- Bagefter sendte vi en tankvogn, hvor der er en højtrykskompresser spændt på. Den kan fylde iltflasker (til røgdykkere, red.) ude på stedet. Sådan en har vi mobil, mens andre redningsberedskaber skal fylde flasker op på stationerne, siger Anders Bo Pedersen.

Torsdag først på eftermiddagen er branden endnu ikke slukket.

- Vi har sendt en autosprøjte afsted mod Holstebro, siger Anders Bo Pedersen ved 13-tiden.

Han fortæller, at otte værnepligtige og fem befalingsmænd har været i gang med at slukke branden på forsorgshjemmet.

Det gav en stor udrykning i Holstebro, da branden brød ud. Flere personer blev kørt til observation for røgforgiftning.

Dronekøretøjet fra Beredskabscenter Midtjylland ankommer. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Denne højtrykskompressor kan fylde iltflasker på stedet. Foto: Henrik Lind Jørgensen

Indlæser debat