Klar til europæisk væksteventyr: Ørnhøj-virksomhed får ny partner

Ørnhøj-virksomheden fokuserer mere på udlandet med en ny partner, mens der også lanceres en verdensnyhed

Udgivet:08. juni 2023, 14.24

Læsetid:3 minutter

Michael Lindal Overgaard (t.v.) sammen med Casper Krogh Olesen, der fremviser verdensnyheden I-Lock i produktionslokalerne i Ørnhøj. Foto: PR-Foto

4 måneder siden

VÆKST I-Wood Denmark, der ligger i Ørnhøj og laver akustikbeklædning, har udvidet ejerkredsen og tilfører stærke kompetencer inden for især eksport. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Michael Lindal Overgaard tiltræder som partner og får ansvar for det nye væksteventyr udover de danske grænser. En rolle han glæder sig over og allerede har store forventninger til.

- Det er fedt at arbejde sammen med nogen, der har samme mindset, som jeg selv har. Jeg kan se meget af mit eget unge jeg i de her seje iværksættere. Og så er der virkelig tale om kvalitetsprodukter. Det er så gennemtænkt. Lavet af håndværkere til håndværkere. Det tiltaler mig - og det var afgørende for min beslutning om at gå ind I-Wood Denmark som partner, siger Michael Lindal Overgaard i pressemeddelelsen, og uddyber:

- Det er ikke bare en passiv investering. Jeg har en aktiv rolle, og derfor er det vigtigt, at det er noget, jeg kan se mig selv i. Smukt at se på, fantastisk akustik og nem montering. Det passer lige ind i mine tanker, og jeg er imponeret over, at de er nået så langt, som de er. Det er ret godt gået på så kort tid.

Michael Lindal Overgaard kommer blandt andet med erfaring som medstifter af kontormøbelvirksomheden ConSet og komponentvirksomheden Venset. Gennem mere end 20 år har han arbejdet med international handel, selskabsledelse, produktudvikling og andet i over 40 lande. Den erfaring kommer nu I-Wood Denmark til gode i kommende væksteventyr.

- I-Wood Denmark er på en vækstrejse fra håndværkervirksomhed til topprofessionel produktionsvirksomhed. Det kræver strukturer og systemer. Det glæder jeg mig til at være en del af at skabe og udbygge.

Eksporteventyr i gang

Med styrkede kompetencer inden for eksport og vækst udover de danske grænser har I-Wood Denmark fortsat høje ambitioner.

- 40 procent af vores omsætning kommer allerede fra eksport til blandt andre Tyskland, Sverige, Finland og Benelux. Derudover oplever vi stigende interesse fra spændende markeder som USA og England. Det skal vi udforske yderligere, og her glæder vi os især over Michaels mangeårige erfaring fra de forskellige eksportmarkeder, fortæller administrerende direktør og partner i I-Wood Denmark Casper Krogh Olesen.

De mange spændende muligheder på eksportmarkederne glæder også den nytilkomne partner Michael Lindal Overgaard.

- Jeg ser et kæmpe udviklingspotentiale på eksport. Der er så mange udviklingsmuligheder, og jeg har allerede mange idéer. Jeg har været med til at starte salgsselskaber i mange lande, lært mennesker at kende i hele verden og haft med forskellige kulturer at gøre. Det har jeg savnet, og det får jeg lov til igen med I-Wood Denmark, siger han.

Vækster med verdensnyhed

Som de eneste i verden tilbyder I-Wood Denmark nu I-Lock i nogle af deres loftpaneler. Løsningen er udviklet på baggrund af den globalt anerkendte 5G låseteknologi fra Välinge Innovation, som mange nok allerede kender fra eksempelvis klikgulve.

- Hos I-Wood Denmark arbejder vi konstant med at udfordre industriens standarder for at skabe endnu mere effektive og intelligente løsninger. Derfor er vi stolte af at kunne præsentere en verdensnyhed, som både kommer håndværkere og slutbrugere til gode. Med I-Lock er det nu muligt at halvere monteringstiden af loft- og vægpaneler, lyder det fra Casper Krogh Olesen.

- Første gang jeg så det, tænkte jeg »wow! Det her er smart. Selv jeg kan montere det.« Det var ellers ikke noget, jeg ville have tænkt om lofter, selvom jeg er ingeniør og har håndværksbaggrund. Og så støtter de sig op ad en partner med et anerkendt patent. Det er superimponerende. Det glæder jeg mig enormt meget til at arbejde med, supplerer Michael Lindal Overgaard, og tilføjer:

- Den akkuratesse, som I-Wood Denmark er i stand til at levere gør det muligt at differentiere sig i markedet. Vi har allerede fingersamlingerne, der sikrer smuk æstetik, god akustik og nem montering. Men det bliver i en helt anden liga med I-Lock.