DR’s svar på kritik af dialogmøder

Udgivet:10. oktober 2019, 10.33

Læsetid:1 minut

Af Morten Stamm Mikkelsen Distriktschef DR Midt & Vest

dialog I torsdagens udgave af Herning Folkeblad (3. oktober, red.) rettede KLF’s formand i Netværk Midtjylland Vest, Willy Risbjerg, kritik af dialogarrangementet, DR Direkte, der blev afholdt på AU i Herning 25. september.

Først og fremmest er jeg glad for, at Willy Risbjerg mødte op og gav sine holdninger om DR til kende. Det er netop meningen med konceptet, at DR inviterer til dialog i forskellige egne af Danmark, hvor vi lytter til ris og ros og gerne vil tale om public service og DR’s indhold og prioriteringer med dem, vi er til for.

Generel kritik omkring afviklingen af arrangementerne tager vi altid til efterretning. Derfor ligger det mig meget på sinde at svare på lokalformandens kritik.

Jeg medgiver, at antallet af deltagere godt kunne have været højere, men synes derimod, Risbjerg rammer skævt med to øvrige kritikpunkter:

1. At han fik »munden lukket«, efter han præsenterede sin kritik af programmet »Bagklog på P1« i det åbne forum.

2. At panelet efter mødet »hurtigt blev lukket ned«, og at han derfor ikke kunne få svar på sine kritikpunkter.

For det første: I forhold til sprogbrugen i et afsnit af »Bagklog på P1« svarede kulturdirektør Henrik Bo Nielsen på dialogmødet direkte på kritikken, hvor han tilmed pointerede, at DR allerede har beklaget sprogbrugen.

Desuden understregede kulturdirektøren, at han og DR er i god og konstruktiv dialog med KLF’s landsformand Mikael Arendt Laursen omkring DR’s indhold i øvrigt.

For det andet stod både mediedirektøren og kulturdirektøren til rådighed for alle de fremmødte efter selve mødet, indtil sidste person var ude af døren.

DR forsøger hele tiden at blive klogere på brugerne, og derfor er de input, vi får til arrangementerne meget værdifulde for os.

Tak til både Willy Risbjerg og alle øvrige deltagere, der mødte op og bidrog til dialogen om DR.