Showtime i Herning

Udgivet:09. december 2014, 12.30

Læsetid:2 minutter

Af Jørn Verner Stendorf
Stadiløvej 25, Stadilø, Ringkøbing

Kystsikring Normalt forbinder man begrebet showtime med MesseCenter Herning, men her kan Retten i Herning bestemt også være med. Bag disse mure udspiller der sig i øjeblikket en sag, der ved sin foreløbige afslutning i dag, tirsdag 9. december, meget vel kan udløse en rystelse på Richter-skalaen.

Det er nemlig dagen, hvor Kystdirektoratet (KDI) i Lemvig tørner sammen med »rørmanden« Poul Jakobsen fra Skagen Innovations Center. Hele dramaet omhandler kystsikring og kystbeskyttelse, og her er fronterne i den grad en krigslignende tilstand, hvor KDI vil have rettens ord for, at Poul Jakobsen skal dømmes for at overtræde det ene påbud efter det andet om ikke at nedgrave flere rør, og ikke efterkomme påbud om at fjerne disse rør primært på en strækning mellem Hvide Sande og Nymindegab.

Ved første halvleg af retsmødet torsdag 4. december brugte anklagemyndigheden to timer på at fremlægge sit bevismateriale, mens Poul Jakobsen og hans forsvarer fik næsten fire timer til at fremlægge diverse. Her kom Poul Jakobsen med den ene bandbulle efter den anden rettet mod KDI og diverse transportministre, hvor »magtmisbrug«, »kriminel« og »hærværk« føg ud af hans mund som skidt fra en spædekalv.

Dommer Peter Bredahl måtte cirka hvert femte minut kalde Poul Jakobsen til orden. Det var selvsamme dommer, der brugte »Showtime« som appetitvækker til den fremvisning af levende billeder, Poul Jakobsen havde fået lov til at medbringe i retten som en del af en alenlang dokumentation af egne fortræffeligheder. Samme Poul Jakobsen fik i øvrigt en verbal ørefigen fra dommeren ved starten af retsmødet. Dommeren fandt det yderst upassende, at der så sent som klokken 04.31 i en mail fra Poul Jakobsen var sendt diverse bilag til retten forud for retsmødet, der skulle starte 4½ time senere!

Som nævnt vil der givetvis komme rystelser i Retten i Herning i dag, når Kystdirektoratet med hele tre mand går i vidneskranken på vegne anklagemyndigheden. Det er blandt andet kystteknisk chef Per Sørensen, der vil dokumentere, at Poul Jakobsens drænrør er et af de største blufnumre i nyere dansk historie. Han vil fremlægge, at rørene er total virkningsløse og total uegnede til kystsikring.

Der er masser af plads til tilhørere i Retssal A, så jeg kan da kun opfordre menigmand til at møde op til »Showtime«! Ja måske endda Herning Folkeblad vil være til stede!