Kender du dine rettigheder?

29. juli 2021, 10.05

Anja Høgh Holm. Foto: Privatfoto

RETSSIKKERHED Det er en uoverskuelig og kompleks lovgivning, vi borgere navigerer rundt i, hvis vi får brug for kommunens hjælp. Derfor er det vigtigt, at kommunerne overholder deres vejledningspligt, og at der vejledes korrekt.

Alle kommuner skal ved forespørgsel orientere dig om dine rettigheder og muligheder. Kommunen skal også henvise dig til den afdeling, som bedst kan hjælpe dig. Autorisation er vigtig. Skal du eller dit barn udredes af en psykolog ved kommunen, så er det værd at bede om, at psykologen er autoriseret. Det kan nemlig få konsekvenser for dine rettigheder, hvis ikke psykologen er autoriseret.

Skulle der opstå fejl i psykologens skrivelse om dig, som på den ene eller den anden måde får konsekvenser for dig og din sag, så er det meget vanskeligt at stille psykologen til ansvar, hvis ikke psykologen var autoriseret.

Herning Kommune skal orientere borgeren om de konsekvenser, de står overfor, når de indgår en aftale eller på anden vis samarbejder med kommunen. Det gælder også - og da særligt - hvis borgerens ret til klage begrænses, som når borgeren begrænses i sin klageret ved at lade sig undersøge af en ikke-autoriseret psykolog.

Der er behov for, at Herning Kommune gennem åbenhed, gennemsigtighed og god information bidrager til at sikre borgernes retssikkerhed.

Indlæser debat...