Bil slog kolbøtte ved Vorgod: Kvinde og spædbarn slap billigt

En yngre kvinde og et barn på fem måneder slap fra solouheld på Kongevejen ved Vorgod-Barde fredag formiddag i det glatte føre

3. december 2021, 11.26

Solouheld på Kongevej lige uden for Vorgod-Barde ved Videbæk fredag formiddag. Foto: Jens Kristian Lynderup

VORGOD-BARDE Fredag formiddag ved 9.30 tiden kom en yngre kvinde i en mindre bil ud af kurs i det glatte føre på Kongevejen ud for Videbæk Egnsmuseum ved Vorgod-Barde. Hun havde sit fem måneder gamle barn med fastspændt i en autostol i bilen.

Ved uheldet ramte hun en hæk i modsatte rabat, hvorved bilen slog en kolbøtte og landede på siden i haven ved Egnsmuseet. Meldingen lød på færdselsuheld med fastklemte idet kvinden ikke ved egen hjælp kunne redde sig selv og barnet ud af bilen.

Vidner fandt en stige og fik kvinden og barnet, der stadig sad i autostolen, reddet ud af bilen, og der stod de da redningsmandskabet fra Brand og Redning MidtVest i Videbæk ankom.

Det var indsatsleder Michael Nielsen, som ledte indsatsen, og han fortæller om uheldet:

- Der er indgen tvivl om, at hun (den implicerede kvinde, red) er sluppet meget billigt fra den kolbøtte. Heldigvis har hun kun pådraget sig mindre knubs, og det ser heldigvis ud til at barnet er sluppet helt uskadt fra koldbøtten.

Vi gav førstehjælp til mor og barn, indtil ambulancen nåede frem, og derefter væltede vi bilen om på hjulene igen efter aftale med politiet, så vi kunne tjekke, om der var løbet olier eller væsker ud. Det var der ikke.