Feltet er på plads til Grand Prix Herning: Tre danske World Tour-ryttere er til start

Foruden Mads Pedersen er der yderligere to danske World Tour-ryttere til start i Grand Prix Herning

Udgivet:18. maj 2022, 09.47

Læsetid:2 minutter

World Tour-rytteren Mathias Norsgaard (blå trøje) gennemførte sidste år et mudret Paris-Roubaix. Tidligere i karrieren har han vundet løbets U23-udgave. På lørdag stiller han op til Grand Prix Herning, som minder meget om den fransk klassiker. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

CYKLING Så er startlisten stort set på plads til lørdagens Grand Prix Herning, og arrangørerne kalder det et historisk stærkt felt.

Den tidligere danske verdensmester Mads Pedersen er allerede på plads, og landstræner Anders Lund har fundet plads til yderligere to danske ryttere fra World Touren på sit landsholdet. Det er Mathias Norsgaard (Movistar) og Johan Price-Pejtersen (Bahrain Victorious).

Mathias Norsgaard har tidligere vundet U23-udgaven af Parix-Roubaix, der på mange måder er et forbillede for Grand Prix Herning, så ham kan man nok forvente en del af.

De tre sidste landsholdspladser går til Andreas Stokbro (Team Coop), Tobias Lund Andresen (Development Team DSM) og Mattias Nordal (Biesse - Carrera).

- Vi ser frem til at kunne præsentere så store profiler på dansk grund. Det er med til at styrke vores ambition om at udvikle løbet, siger Steffan Bill fra arrangørgruppen i Herning Cykle Klub.

- Målet med at invitere landsholdet er at kunne give publikum, byen og sponsorer et ekstra niveau. Det er vigtigt, at vi hele tiden udvikler løbet, konstaterer han.

Foruden en række af de stærke danske ryttere kommer der et væld af udenlandske navne til start i løbet, der ligesom sidste år køres som et UCI-løb. Hele 16 udenlandske hold, med det norskbaserede Uno-X i spidsen, er meldt til.

Hertil kommer naturligvis en lang række danske mandskaber med Riwal, Coloquick, BHS Bornholm samt Restaurant Suri Carl Ras som nogle af de stærkeste.

Herning Cykle Klubs eget elitehold står også klar til start på lørdag.

Den første rytter over målstregen efter de 180 kilometers anstrengelser kan se frem til at modtage et trofæ, der er skabt af Herning-kunstneren Quang Ramsing Fleuret. Det gjorde han første gang sidste år og har skabt et nyt, flot trofæ, der er inspireret af løbet selv. Blandt andet er der brugt grus fra de 16 grusstykker, som rytterne skal passere undervejs.

Quang Ramsing Fleuret har igen i 2022 skabt et unikt kunstværk.

- Grand Prix Herning er ikke kun Herning Cykle Klubs løb. Det er et løb, som inddrager midtbyen, og det forpligter. For os er »En forårsdag på heden« hele Hernings løb, og vi vil vise, hvad Herning står for, og hvad området kan. Derfor er vi også utroligt taknemmelige for Quangs deltagelse i trofæet, påpeger Steffan Bill i pressemeddelelsen.

Løbet sættes i gang fra Kousgaards Plads klokken 13.00, og der forventes opløb samme sted omkring klokken 17.30.

Indlæser debat