Fjernundervisning er en oplagt mulighed i en corona-tid

25. marts 2020, 13.21

Lars Kunov. Foto: PR-foto

VIDEO I en tid hvor uddannelsesinstitutionerne lukker ned og virksomheder sender medarbejdere hjem, er det afgørende, at alle muligheder for at afbøde de samfundsmæssige konsekvenser tages i brug. Her har Danmark et enestående efteruddannelses-system, som sikrer opkvalificering og omskoling af både beskæftigede og ledige gennem arbejdsmarkedsuddannelser (AMU). Derfor opfordrer vi nu virksomhederne til at undersøge deres muligheder for at sende medarbejdere på fjernundervisningskursus, som et af flere greb i forhold til at fastholde medarbejdere.

Med trepartsaftalen blev det muligt at sende medarbejdere hjem med lønkompensation. Men der er også andre redskaber i skuffen. Vi vil gerne slå et slag for, at virksomhederne også overvejer at sende deres medarbejdere på online-kurser, hvor det giver mening. Det er en oplagt mulighed for at fastholde og opkvalificere medarbejdere samtidig med, at virksomheden kan få en såkaldt VEU-godtgørelse.

Derfor opfordrer vi virksomheder til at kontakte skolerne for at få lavet aftaler om fjernundervisningsforløb. For mange skoler står klar med et katalog af kurser, der kan udbydes som fjernundervisning fra dag ét. Derudover oprustes der lige nu, så de fremmødekurser, der kan gennemføres online, omformes til digitale tilbud.

Der tilbydes fjernundervisning inden for de fleste brancheområder, og alle der ikke har en videregående uddannelse, har ret til VEU-godtgørelse.

Vi skal igennem krisen på den i situationen bedst mulige måde. Det skal vi gøre sammen og ved at tænke alle løsningmuligheder ind.

Laurits Rønn. Foto: PR-foto