DET ER DIT VALG - KV21

Det rummelige arbejdsmarked - også i Herning

23. september 2021, 12.38

Tommy Tønning. Foto: PR-foto

JOB I Herning findes der en gruppe borgere med forskellige fysiske og psykiske udfordringer og handicap. Borgere der gerne vil på arbejdsmarkedet under en eller anden form og med særlige hensyn.

Jeg oplever desværre, at det er de færreste, der får en egentlig tilknytning til arbejdsmarkedet.

Det kan vi i Herning gøre meget bedre.

Ingen skal føle sig uden for arbejdsmarkedet.

Jeg har brugt en del tid, de sidste fire år som formand for beskæftigelsesudvalget, til at undersøge, hvorfor der ikke bliver ansat flere med særlige fysiske og psykiske udfordringer i Herning Kommune. Når jeg som politisk udvalgsformand taler med vores virksomheder i Herning Kommune, bliver jeg altid mødt af en enorm stor rummelighed og velvillighed og venlighed til at ansætte borgere med særlige udfordringer. Virksomhederne vil gerne være socialt bæredygtige. Men de mangler vejledning. Vejledning og råd i forhold til hvordan de skal integrere de pågældende medarbejdere i virksomhederne. Eksempelvis hvordan indrettes et frokostrum til en person med autisme i forhold til støj og overblik. Hvordan skaber man overblik. Hvad gør man med personalejulefrokosten og meget andet.

Jeg foreslår derfor, helt konkret, at vi i den kommende periode udvikler et tættere samarbejde mellem kommunen, virksomhederne og handicaporganisationerne og de faglige organisationer.

Et samarbejde eller et konkret lokalt forankret netværk, der, uden at jeg på nuværende tidspunkt kan blive for konkret, vil kunne medføre, at flere borgere med fysisk og psykisk handicap kommer ud på arbejdsmarkedet og i en ansættelse i en eller anden form.

Det vil jeg arbejde med og på, hvis borgerne vælger mig som Hernings nye borgmester efter 16. november, og det vil under alle omstændigheder være en dagsorden, vi skal og må sætte i Herning fremover.

Husk »Herning kan mere sammen«.

Indlæser debat...