Tragiske dødsfald, vildt skyderi og et lukket diskotek - var decembers mest læste historie

Vi ser tilbage årets mest læste historier på aoh.dk. I december læste flest om selvmordet ved Elia, skyderiet på Cedervej og den 19-årige Mathura Sivakumar, der døde efter det, man troede blot skulle være en rutinemæssig kikkertoperation

Udgivet:01. januar 2017, 17.52

Læsetid:2 minutter

Der var - som det fremgår af billedet - mere end fyldt på Cedervej, da der tidligere på måneden blev taget afsked med Mathura Sivakumar. Det var bevægende, da hele følget defilerede forbi den unge piges kiste og kunne sende en sidste hilsen og tanke til hende. Foto: Henrik Ole Jensen.

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

Herning Politi og redningsfolk kæmpede sidst på måneden for at redde en 53-årig kvinde liv, efter hun var sprunget ned i Elias indre. Desværre forgæves.

- Vi betragter sagen som et selvmord, efter vi har haft samtaler med kvindens familie. Hun var psykisk syg og valgte Elia som stedet at begå selvmord, fortæller sekretariatsleder Bent Smedegaard hos lokalpolitiet i Herning - og politiet kunne derfor også konkludere, at der ikke var noget galt med sikkerheden ved skulpturen.

Dagen forinden var politiet også på arbejde. Her blev en 23-årig mand nemlig skudt i den ene lunge under et mislykket røveriforsøg hos Monster Outlet på Cedervej. Heldigvis er den 23-årige uden for livsfare. Politiet har endnu ikke opklaret forbrydelsen og leder efter de to mænd, der kørte fra stedet på en grå scooter.

En 19-årig jurastuderende fra Herning mistede livet her i december efter en simpel kikkertoperation på Aarhus Universitetshospital. Den 19-årige Mathura Sivakumar var blevet henvist til en kikkertundersøgelse på Lungemedicinsk Afdeling Aarhus Universitetshospital, efter at havde døjet med hoste igennem længere tid. Den undersøgelse gik hun til 24. november. Det var sidste gang, familien så hende i live.

- Mathura vågnede aldrig op efter undersøgelsen, fordi hendes indre organer og hjernen havde taget skade. Hun havde fået for lidt ilt i for lang tid, fortalte hendes far, Sivakumar Rasiah, til Herning Folkeblad.

Både faderen og moderen var taget med deres datter til den rutinemæssige undersøgelse.

- Det skete ret hurtigt efter, at hun var gået ind. Højst 10-15 minutter efter. Siden har vi fået at vide, at hun fik indre blødninger, fordi der var gået hul på lungerne, mens kikkertundersøgelsen var i gang, fortæller Mathuras far til Herning Folkeblad. Fra Aarhus Universitetshospital lyder det, at hospitalet er uden skyld i det tragiske dødsfald.

- Vores umiddelbare vurdering er, at det er kvindes grundsygdom, der er årsag til problemerne, siger Pernille Haushild, der er ledende overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, til Herning Folkeblad.

Familien har meldt dødsfaldet til politiet for at få klarlagt, hvad der gik galt.

En anden af månedens mest læste historie kom fra midtbyens forretningsliv. Rigtig mange ville læse om dansestedet Crazy Daisy, der lukker nytårsaften efter at have været herningensisk dansegulv siden 1994.

Nytårsnat er det tradition, at herningenserne valfarter til nytårsfest på Crazy Daisy, og denne gang bliver det en afskedsfest i de rammer, de er vant til at feste i. Derefter skal en investorgruppe i gang med at forberede herningenserne på det nye sted, der kommer til at hedde »Dansebar og Einstein«.

Læs også
Hjertegribende farvel til 19-årig Hjertegribende farvel til 19-årig
Læs også:
Hjertegribende farvel til 19-årig
Læs også
Ekspedient skudt på Cedervej Ekspedient skudt på Cedervej
Læs også:
Ekspedient skudt på Cedervej
Læs også på midtjyllandsavis.dk
<span>Politiet:</span> Tragisk dødsfald har ikke noget med sikkerheden at gøre <span>Politiet:</span> Tragisk dødsfald har ikke noget med sikkerheden at gøre
Læs også på midtjyllandsavis.dk:
Politiet: Tragisk dødsfald har ikke noget med sikkerheden at gøre