Stortalent fra Sdr. Felding: Spurtede sig til DM-guld i Aalborg

17-årige Henrik Breiner Pedersen vandt både guld og sølv ved DM

Udgivet:26. juni 2022, 14.08

Læsetid:1 minut

17-årige Henrik Breiner Pedersen (t.v.) fa Sdr. Felding kan nu kalde sig dansk mester på landevej i U19-klassen. Foto: Pr-foto

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

CYKLING Det har været nogle fantastiske DM-dage for 17-årige Henrik Breiner Pedersen fra Sdr. Felding.

Cykeltalentet, der indledte karrieren i Herning Cykle Klub men nu repræsenterer Team NPV Carl Ras Roskilde Junior, kan nemlig drage hjem fra Aalborg med både en guld- og en sølvmedalje i U19-klassen.

Guldet kom i hus søndag formiddag i landevejsløbet over 127 kilometer, hvor han kom til mål sammen med holdkammeraten Theodor Storm. Det var midtjyden, der viste sig hurtigst i det spurtopgør.

Henrik Breiner Pedersen var kommet i udbrud med en anden rytter, der måtte slippe med krampe. Theodor Storm kørte sig alene op på sidste omgang, men måtte se sig slået.

- Jeg tror ikke rigtig, at jeg har forstået det endnu. Det har været et mål hele sæsonen. En drøm. Jeg har ikke rigtig kunnet forestille mig, at det overhovedet har kunnet lade sig gøre. Men at jeg sidder her nu og har vundet. Det er helt surrealistisk, siger den glade vinder til feltet.dk.

Roskilde-mandskabet kom til start med syv ryttere og dominerede, da afgørelsen skulle findes.

- Vi havde en taktik, om at vi skulle give den gas inde på omgangene. Vi kommer ind som de første syv mand inde på omgangene. Og vi giver den bare gas fra start af. Det er også det, der gør, at vi får splittet det, som vi gør, forklarer Henrik Breiner Pedersen.

I torsdags vandt han sølv i DM-enkeltstarten, hvor han blev besejret af holdkammeraten Kristian Egholm.

Allerede som 14-årig vandt Henrik Breiner Pedersen et stort U17-etapeløb i Tjekkiet, og nu har han igen sat en stor streg under sit talent.

Indlæser debat