FCM øjner pokalsemifinale: Stærk sejr i Brøndby

Søndag eftermiddag spilles den første af to kvartfinaler i Sydbank Pokalen

5. december 2021, 17.19

Brumado scorede til 2-0. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

FODBOLD Med en 2-0-sejr på Brøndby Stadion i den første af to kvartfinaler i Sydbank Pokalen tog FC Midtjylland søndag et stort skridt mod semifinalen.

Efter nogle lidt blege kampe i Superligaen, var der igen gnist og gejst i FCM-spillerne på et iskoldt Brøndby Stadion, hvor de blev bakket flot op af flere hundrede medrejsende midtjyske fans.

De første 45 minutter bød på en gang indianer-fodbold med store chancer til begge hold. Den absolut største var til Brøndbys Mikael Uhre, der bragede en friløber på overliggeren. Uhre skubbe måske til Henrik Dalsgaard, der ikke så helt overbevisende ud i situationen.

Derefter var der et par forsøg til Evander Ferreira, der blandt andet ramte stolpen med et hovedstød.

Kort efter kom FCM-føringen dog. Efter et hjørnespark stod midtbanespilleren Charles Rigon Matos rigtigt placeret og kunne fra kort afstand sende bolden i mål til enorm jubel i FCM-lejren. Det var en forløsende scoring.

Der fulgte flere chancer til begge hold. Eksempelvis blev Raphael Onyedika den lille i en duel, der gav en ny chance til Brøndby.

”Kun” 1-0 ved pausen trods chancer til flere mål fra begge hold.

Læs også
Se karaktererne: Evander dominerede på Brøndby Stadion
Abonnement

Tempoet faldt

I anden halvleg faldt tempoet og antallet af chancer markant. Efter et kvarter kom FCM på 2-0. ”Ulvene” fik lagt et godt tryk i højre side, hvor Henrik Dalsgaard vandt bolden på Brøndbys banehalvdel. Bolden kom helt over modsat, hvor Evander med en hælaflevering fandt Nikolas Dyhr, der spillede Brumado fri til skud. Bolden sad yderligt, men gik i nettet.

Herfra var gæsterne stort set i kontrol og gav kun spredte chancer væk til Brøndby.

Dermed et rigtigt godt udgangspunkt til FCM før returkampen næste søndag i Herning. Inden da spiller ”ulvene” torsdag Europa League på udebane mod bulgarske Ludogorets.

Genlæs kampen mod Brøndby i Ritzaus liveblog herunder.

Indlæser debat