Herningenser fanget i Bruxelles-terrorangreb: - Det er fuldstændigt surrealistisk

På Region Midtjyllands EU-kontor får medarbejderne ikke anden information end den, de kan finde gennem de sociale medier.

22. marts 2016, 11.56

Metrostationen tæt på Jacob Bagge Lundgaards arbejdsplads i Bruxelles efter eksplosionen i dag Foto: Polfoto/AP Photo/Virginia Mayo

terror Efter bombeangrebene mod lufthavn og metrostation i morges, sidder Jacob Bagge Lundgaard lukket inde på Region Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles, hvor han arbejder som praktikant.

- Det er fuldstændig surrealistisk. Vi har fået at vide, at vi skal holde os indendøre, og vi prøver selvfølgelig at forholde os roligt, fortæller Jacob Bagge Lundgaard, som oprindeligt er fra Herning.

Bombeangreb lige om hjørnet

I morges, da han mødte på arbejde, havde han hørt om de to eksplosioner i lufthavnen.

Kort efter kom beskeden om angrebet på den metrostation, som ligger blot et stenkast fra kontoret.

- Metroen ligger lige rundt om hjørnet, så det var ret uhyggeligt. Jeg har flere kolleger, som har børn, der færdes i det område, så vi skulle ret hurtigt finde ud af, om alle var okay, siger Jacob Bagge Lundgaard.

Ved ingenting

Hvor længe han og kollegerne skal blive på kontoret, ved han endnu ikke.

- Det hele går så stærkt hernede i dag, og vi får ikke rigtigt noget at vide.

Vejen nedenfor vores vinduer er spærret af, og gaderne er helt affolkede. Men vi må blive her, indtil vi får andet at vide, konstaterer Jacob Bagge Lundgaard.