Lukrativt skifte: Tidligere FCM-back klar for tyrkisk storklub

Tjekkiske Filip Novák bliver i Tyrkiet og skifter til Fenerbache

7. august 2020, 12.37

Filip Novák jubler over en scoring i FCM-trøjen. Nu kan den 30-årige tjekkiske landsholdsback juble over et lukrativt skifte til den tyrkiske storklub Fenerbache. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Den tidligere FC Midtjylland-back Filip Novák skifter klub i Tyrkiet.

I går offentliggjorde den tjekkiske landsholdsback og Fenerbache, at den målfarlige forsvarsspiller fra den kommende sæson skal repræsentere storklubben fra Istanbul.

Den 30-årige venstreback, der spillede for FCM fra august 2015 til januar 2018, hvor det blev til 97 kampe og 16 mål for »ulvene«, har i de seneste to sæsoner været på kontrakt hos de tyrkiske rivaler fra Trabzonspor. Klubben - der fortsat har eks-FCM-topscoreren Alexander Sørloth i truppen - sluttede sidste sæson på andenpladsen i den tyrkiske Süper Lig. Men Novák - der skifter til Fenerbache på en fri transfer - valgte altså et nyt eventyr hos Istanbul-giganten, der skuffede fælt i sidste sæson.

Fenerbache, der i Tyrkiet regnes for en af fodboldnationens traditionelle kæmper sammen med Besiktas og Galatasary, blev blot nummer syv - og missede dermed europæisk deltagelse i den kommende sæson.

Hos Trabzonspor nåede Filip Novák at score 19 gange i 89 kampe for klubben.